Mormor

Idag hade vi inget på schemat så vi tog det lugnt på morgonen. Igår kväll var vi på babysim, både Hugo & Alida var jätteduktiga!! Vi dök flera gånger och Alida verkligen stormtrivdes i vattnet och det var så kul!!! Vi var i vattnet hela tiden, förr har vi fått kliva upp tidigare för att fisan inte orkat mer men det märks att hon blivit större och orkar mer nu!!

Men idag då iaf så gjorde vi oss klara efter en liten förmiddagstupplur, fisan somnade en liten stund i min famn, hon vill ju inte sova nåt vidare på dagarna nu det är mest powernaps... Nån som har nåt tips? Så fort hon förstår att hon ska få sova så skriker hon och ålar sig och man får verkligen kämpa för att få henne att sova och det blir aldrig mer än en MAX en halvtimme kanske två - tre gånger per dag!!! Så på kvällarna är hon helt slut och skriker mest från ca femtiden och fram till ca åtta då hon får sista ersättningen och får gå upp till sängen där hon slocknar rätt fort utan skrik! Sen sover hon bra hela natten, kan vakna till och man får gå upp och vända henne till sidan igen och stoppa i nappen så somnar hon om, sover oftast till sex då lägger jag henne bredvid mig och vi somnar om till mellan sju och åtta! Så himla skönt att hon sover bra på nätterna iaf så man själv oxå får ta igen sig!!!!

Åkte iaf till min mormor idag och hälsade på fisan fick lite gröt där som hon i vanlig ordning åt med god aptit, finns inget den lilla damen inte gillar än så länge! :) fick fika och sen lite mat, hon hade precis gjort jansson, gott var det!! Mormor sjöng lite för Alida och det gillar hon ju så mycket, hon låg lugnt och tittade på henne, sen somnade hon en stund i hennes famn, gofisan!!! Åkte sen på stan en sväng och handlade lite, var och tankade, åkte upp en snabbis till pappa/morfar och hälsade på och sen på erikshjälpen och kikade lite, hittade en fin sommarklänning åt fisan för 20:- sen åkte vi hem och hade lite skrik afton. Jag åt lite i all hast, potatis & sill :) fisan fick lite kyckling & grönsaker och katrinplommon till efterrätt, hon är ju så hård i magen, vill inte riktigt släppa, har idag börjat m rapsolja i ersättningen, mer katrinplommon, hoppas det hjälper, men hon verkar inte så påverkad av det iaf som tur är! Sen skrek hon fram till halv åtta då hon fick sista ersättningen och slocknade som en stock i sängen sin.

Mamman tar det lugnt och zappar runt bland cmore kanalerna!

/H


Torsdag & fredag med hemfärdfrån lofsdalen

Igår morse gjorde de andra sig klara för en dag i skidbacken, men vi tog en prommis ner på byn, solen sken och det blåste nästan inget, TOOOOKSKÖNT!!!! Köpte present till lillfisan som blev fem månader denna dag, köpte lite fika oxå så vi kunde lyxa till det lite :) sen gick vi upp till backen och tittade lite på Elina i skidskolan och sen gick vi till afterskin och gav fisan lite mat och tog en öl ute på solterassen, var hur skönt som helst där :)

De andra kom och pausade lite i skidåkningen och satt med oss en stund!
Gick sen hemåt och började lite smått m maten, våfflor stod på menyn idag!
Gräddade våfflor hejvilt till 8 pers :) gott var det!!
Fikade och lillfisan fick paket av oss och pappa & Mia. Av oss fick hon en pyjamas och av pappa & mia ett par sparkbyxor
Bild på pyjamasen längst ner, byxorna får ni bild på senare för jag har ingen nu och sitter i bilen!

Sen var det slappning resten av kvällen, spelade ett parti plump igen för att clabbe skulle få sin revansch, R vann denna gång och jag kom tvåa :)

Gjorde kväller sen!

Imorse klev vi upp och började plocka ihop grejjor direkt, städa och packa, lite frukost däremellan och sen göra sig klar och åka hemåt efter att allt var klart!
Har precis ätit lunch i sveg, på sibylla som vanligt!

Nu blir det inte lika ofta bloggande igen när vi kommer hem, men ni är väl vana vid det här laget :P

/H


Onsdag i Lofsen

Tog en promenad ner på byn igår för att kika lite i affärerna och panta lite å så, var in på Karins igen och jag hittade ju massor jag skulle vilja köpa till min lilla tjej! Bla ett par byxor till och en pyjamas! Skulle in på Lisas och ta en lunch tänkte vi, men dom hade bara fika nu för det var för sent på säsongen, det var ju lite tråkigt! Så vi gick hem och åt lite rester istället, gick bra det med :)
 
Pappa & Mia tog en skotertur runt fjället och sen Robert, men det hade vart svinkallt och det blåste verkligen IIIISKALLT, så jag hoppade över! Vill inte riskera en till förkylning!
Sen försökte vi sitta ute en liten stund men jag gav upp direkt pga av kylan, ska försöka idag ist för nu är det oxå finväder! Alida fick prova sin hängmatta hon fick av sin gudmor i julklapp, den trivdes hon jättebra i! Måste komma på ett bra ställa ett ha den på hemma bara, vette sjutton var man ska kunna ha den!?
Sen gjorde vi oss klara för att gå ner på Trapper, Elina skulle ju på barndisco där så då passade vi andra på att följa med och äta där under tiden! Jag fick den stora äran att locka håret på Elina och jag lovar er att det är få förunt att få fixa och kamma hennes hår så jag känner mig hedrad! Och hon vart verkligen fin som en liten prinsessa!!!
Åt grillad halloumi m potatisklyftor och wokade grönsaker, det var jättegott förutom att dom hade dränkt allt i sötsur sås och det är jag inte så förtjust i så jag fick skrapa av :)
Alla var nöjd med sin mat i stort! Åt även en efterrrätt, en bananasplit MEN vad gott det var men jag orkade bara halva (hör å häpna) jag som älskar sånt men det gick inte att få i sig mer!
Clabbe fick en bäverhojt till efterrätt av pappa, och den trodde han nog att Clabbe skulle kurka på men han svepte den och pappa höll på att tappa hakan :D
Sen gick vi hemåt och Alida sov i vagnen resten av kvällen, vi spelade ett parti plump, pappa vann och Clabbe förlorade så det var vilda diskussioner här, så det ska tydligen bli revansch match ikväll!
 
Sen var det bara sängen kvar efter det!
 
/H
 
<3 Idag blir vår dotter 5 månader, imorgon skriver jag mer om det <3 

Tisdag i Lofsen

Som vanligt var det en lugn förmiddag! Det var oxå så kallt så man kunde liksom inte vara ute direkt heller, allra helst inte med lillfisan!
Vi hade lite kokt potatis kvar i kylen från när vi gjorde laxen så vi skalade den och skar upp den och skar lite korv oxå sen fick karlarna göra upp eld ute på baksidan och steka pyttipannan på murikkan. Gott var det! Hatar den där äckliga pås-pyttipannan man kan köpa!!
Sen var det dags för Elinas skid-skola igen, vi åkte ner och handlade lite som fattades och sen åkte vi upp till backen och tittade lite på Elina men det blev inte mer än ett par minuter för det blåste isbjörnar i luften så vi gick ner på aktivitetshuset och tog en fika och väntade in de andra!
När dom kom så gick vi vuxna ner och bowlade lite utom Mia som hade barnen på leklandet på övervåningen. Det var hemskt länge sen jag bowlade men det gick ganska bra ändå, var rädd att axeln inte skulle hålla hela vägen men det gick och jag har inte allt för ont idag så det var ju bra! Elina kom ner emellanåt och tittade till oss! Så himla söta bowlingskor till de små :D
Sen åkte vi hem och pappa & Mia gjorde mat, kycklinggratäng och potatis(mos) :P det var gott!!! Sen hade vi en lugn kväll i vanlig ordning!
  
/H

Måndag i lofsdalen

Igår tog vi det lugnt och gjorde morgonbestyr på förmiddagen. Sen åkte Elina på skidskola i backen och vi andra gick dit oxå, vi gick in på skidshopen och handlade vantarna till Alida som vi hade tittat på i helgen och R köpte ett par solbrillor som han hade tittat på!
Sen gick vi upp på afterskin och skulle lyssna till trubadur som vi brukar göra, men icke för det var för sent på säsongen så det var inget sånt nu! Himla tråkigt!!!
Elina sjöng och underhöll iaf för Alida och det var ju populärt som vanligt! :)  
 
 
När vi kom hem sen så gjorde farmor mat, det blev hennes berömda stuvade makaroner och falukorv! Så j-vla gott!!!!! På kvällen gjorde vi inte så mycket, tog det mest lugnt och tittade på tv.
 
Blev ett himla kort inlägg men vet inte vad jag mer ska skriva....
 
/H

Lofsdalen 2013, första dagarna.

I fredags åkte vi så fort vi var klara! Åkte först in på jobbet och blev behandlad av Anna eftersom jag hade falsk ischias och en låsning bak i ryggslutet. Skönt att bli fixad innan man kom hit så man kan röra sig och ta promenader om dagarna!
Fisan bajsade ner sig innan vi hunnit ur stan så vi fick åka in till morfar på jobbet och byta innan vi fortsatte. In i bergvik och lämnade R:s firmabil, sen när vi kommer ut på stora vägen igen svor jag, kom på att jag glömt plocka ur frysen och därmed laxen som vi skulle bjuda på! In i Bollnäs och handlade där. I järvsö stannade vi och gav Alida lite mat innan vi fortsatte mot Sveg där vi alltid stannar och äter!
När vi kom fram var väl klockan ca 16, så det vart slappning och uppackning resten av dagen och vänta in resten av gänget. I år är vi Jessica, Clabbe och Elina, Jag, Robert och Alida, pappa, Mia och farmor. När dom kom så gjorde vi lite plockmat och sen var det kväller.
 
Lördagen tog jag R och fisan en promenad ner på byn, shoppade ett par brallor till fisan och så hittade vi en leksaksförvaring och en matta på loppisen dom ordnat på Lisas.
Hon hittade och ett gungfår som hon sa hon ville ha men det var LITE för dyrt om man säger så!!! Men himla fint :)
Sen gick vi in på trapper och tog oss en liten liten färdknäpp innan vi fortsatte upp mot backarna och kikade lite. Var in på aktivitetshuset och kikade lite priser på bowling å så och sen in i skidshopen. Hittade en supersöt dress som jag skulle vilja köpa till fisan och ett par vantar som vi ska gå och prova idag eftersom hon sov då! Sen gick vi upp på afterskin och fisan fick lite mat och vi tog en andra färdknäpp innan vi gick hem :D
På kvällen var det Jessica m familj som stod för maten, det vart fläskfilé spett m klyftpotatis och lite såser, ratatouille och tzatziki. jättegott var det!
Elida & Alida har blivit bästa kompisar, Alida tycker det är så roligt att titta på Elina när hon busar och sjunger!! Jättekul att se!
Var helt slut efter dagen och hade helt velat gå och lägga mig men jag och R hade ju bestämt sen länge att vi skulle ta en trappersväng tillsammans så det fick ju bli så oxå! Bar in fisans säng till pappa & Mia så hon fick sova där och vi fick sova ut ifall det skulle bli sent. R och jag satt i baren under kvällen och tog nån öl och nån drink innan vi gick hem :)
Var hemma ca halv ett så det vart inte så farligt! Fisan hade vart så snäll så under natten så allt hade gått bra och det var ju skönt, skönt oxå att man inte var långt borta första gången hon skulle sova med andra :P
 
Söndag, var rätt trött fast man hade fått sova, men man vaknade ju iaf när hon gnällde och så men det var ju skönt att slippa kliva upp :) Gillade lite på baksidan, Alida satt i vagnen och kikade lite
Vi tog en prommis ner och handlade lite eftersom det var jag & R som skulle ha maten denna dag! Vi bjöd på lax-paket och kokt potatis, broccoli och romsås till. Alla sa iaf att det var gott och vi tyckte det oxå. Till efterrätt gjorde vi pannacotta med hallon och bärsås :) mums! Kikade på kontoret och Falk på kvällen innan vi la oss!
 
Det var de första dagarna, återkommer!
 
/H

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus