Jul jul strålande jul.....

God Jul  och Gott nytt År på er!!

Känns så skönt att vi fick snö till jul!!

Nu kommer äntligen inlägget från julen, tog mig 2 dagar att få ihop det med alla bilder och allt! :P

På dan före dopparedan så hande det värsta som någonsin kan hända, min utbildningskamrats 2-åriga dotter blev påbackad och avled senare. Usch, fruktansvärt!! Stackars familj!!!

Vi var ute hos svärmor & svärfar och spelade bingolottos-uppesittarkväll. Jag & R vann en varsin hundring i första spelet! Sen var man ett nummer ifrån en massa annat resten av spelen! :@ Jag gjorde som vanligt mina små julaftons-ge bort-tomtar :) mellan alla nummer :) Åsså drack vi lite öl/cider/vin och åt skinkmacka! Mums mums :)

Sen skjutsade svärfar hem oss vid tolv.

Klockan 8 ringde klockan. Åh jag har glömt stänga av den tänkte jag innan jag fattade att det var julafton och jag var tvungen att kliva upp! Men eftersom jag är stordiggare av julafton så gick det ganska lätt att ta sig upp när jag kom på att det var just denna dag :D
Gjorde klart min mista kusins paket: en massa Wii spel. Sen gjorde jag lite frukost och väckte R. Vi åt lite lätt bara sen bytte vi paket :D Jag fick två böcker som jag önskat mig och blev superglad för :D

Har vart intresserad av zonterapi och det ska bli intressant att läsa mer om det och sen se om det fungerar! Det värsta är ju att jag har fotfobi så jag ska köpa mig engångs-plasthandskar så ska jag prova på R först. Får väl se om jag spyr eller om det går bra :P Och kokboken, en massa roliga recept var det i den som jag ska prova!! Kanske kommer ut nåt här sen :)
R fick en lampa av mig som nu sitter över köksbordet som vi har i vardagsrummet, hittade den på Lidl när jag skulle köpa en annan sak till han egentligen, men den var slut. Men det vart perfekt med lampan för vi har länge pratat om att köpa en lampa hit och den här var jättebillig och bra!! Köpte ju bara detta till varandra eftersom vi ska till Thailand snart! :D
Sen lockade jag & R håret på mig, han har blivit så duktig på det nu :D Träning ger färdighet eller hur är det? :P
Sorterade alla paket och packade in dom i bilen och iväg in och hämtade upp bruschan. Hem till mamma och fick grötfrukost! Sen bytte vi paket där! Måns fick en liten påse katt-godis av oss! Han vart så nöjd så :P
Vi fick en ny toasits i trä av mamma, nu fick den andra flytta upp. Åsså fick vi en servis, mycket efterlängtad, himla fin oxå!!

Och så fick R en t-shirt och jag fick bh och trosor, jättefint!! Fick oxå en lys-stav typ som man kan ställa på ett bord eller sätta på en vägg, skitcool grej! Fick oxå must smak till sodastreamen, himla god var den faktiskt!

Av min bror fick vi en ny handkontroll till Wii, oxå himla bra, äntligen kan vi spela tillsammans!! Nu ska vi bara köpa en nunchuk till och en gitarr!! Nu tror jag inte att vi glömt nåt där!
Vidare sen till mormor och fick mat, gott gott.

Sen bytte vi julisar och vi fick 500:- var jag och R :O och så fick vi hundra kronor i telefonkort av Tommy, men vi som hade abbonnemang fick pengar. Av Ida & Malin fick jag body scrub och en scrub boll för att förbereda inför Thailands-brännan :) Tror jag kommit ihåg allt där nu :S
Sen drog vi iväg ut till Bergvik jag & R och fick god mat där och sen bytte vi julisar :)

Tomten kom oxå :P

Jag fick 100:- på Waynes Coffee och av Madde ett jättefint ljus. Vi fick trisslotter av mormor Anita och R fick strumpor av mor & far. Tror jag kommit ihåg allt där nu oxå :S
Vidare in till vågbro igen och hem till farmor & farfar.

Tomten kom även dit, olika kläder och utstyrslar på varje ställe!!


Där har vi börjat en ny tradition, alla som vill byta paket köper en klapp för 100:- och lägger under granen och sen får man ta ett paket. R fick saxar och en vinöppnare, skitbra, hade dåligt med saxar och en dålig vinöppnare, själv dricker vi inte vin men finns ju andra som kan ha nytta av den när dom kommer på party :) Och jag fick en skitbra kopp, som min bror köpt!

Jaa sen gick vi vidare hem till pappa & Mia och fick lite efterrätt och fika där. Sen bytte vi julisar, tomten kom oxå till dom i en även denna gång ny utstyrsel :P

Vi fick en fritös och en äggkokare

Har provat båda och dom var superbra! Bara älskar äggkokaren, man slipper stå och passa och ta tid på äggen och dom blir perfekta varje gång!! :)
Åsså fick vi en hårspray var alla barn, bara R som inte behöver :P Mer till mig :D

Älskar den sprayen, skitbra och luktar gott!!
Av lillebror Robin fick vi en special edition flaska till Sodastreamen. Bra det för flaskorna vi har börjar bli dåliga!

Mmm nu tror jag att jag har kommit ihåg allt! :S Alla var mycket nöjda med julaftonen och alla julklappar iaf av vad jag kunde utläsa! Det roligaste under kvällen var väl när Madde trodde hon fått en dildo av sina föräldrar när hon bara såg delar av klappen och sträckte in handen och kände på den MEN det var ett banan-fodral :D Hahaha!!
Kom hem runt ett denna kväll, efter öl och cider hos pappa :)
Robin testade min brillor :)


Juldagen fick man äntligen sova ut!!! Sen klockan två var vi bjudna på mat hemma hos mamma. Hämtade upp brorsan & Petra. Mormor & Tommy var oxå där. God mat och Petra fick julklappar. Kommer inte ihåg vad hon fick men av mig fick hon ett läppglans och ett set med dusch och body creme tror jag det var. :) Sen fick vi fika och ris alá malta, såååå gott det!! Sen var vi tvugna att åka för jag vart TOK allergisk!! Tror hyacinterna tillsammans med kissemissen Måns blev lite för mycket! Vi drog hem till Bruschan & Petra och satte upp några julklappar, jättefint blev det med dom och sen skjutsade R mig till Vågbro till farmor & farfar. Fick vara tomte :P Elina hade stora ögon men blev inte rädd iaf, vågade till och med ta mig i handen. Alla var även där glada för sina julklappar.

Samuel tyckte väl att mobilen han fick var den bästa klappen

och Elina alla hon fick tror jag :D

Spelade lite memory som Samuel fått av Elina, Clabbe & Jessica med kort på alla släktingar, jättekul! :)
Sen gick jag hem till pappa & Mia och dom somnade i soffan så jag beställde taxi hem och spelade Wii, Super Mario Galaxy istället och drack nån cider :)

Lördag och vi fick sova ut igen. Bruschan & Petra kom hem hit på kvällen och vi spelade ett spel som dom fått i julklapp, lika par leka bäst, jättekul spel men vi vann inte! :P Fast vi vart tillsammans i 6 år längre än dom :S Men det är väl det det beror på tror jag :P

Sen spelade vi lite Wii, TP och lite annat och sen sällskapsspelet Söderhamns-spelet, jag vann :D Rikigt kul var det denna kväll, även denna kväll vart det öl & cider :P

Söndag: mamma tog en promenad till oss. Jag skulle baka banan-muffins för att ha något att bjuda främmandet på men när jag skulle hälla upp märkte jag att formarna var hos mamma, så det blev en banan-sockerkaka istället, den blev god den med. Sen kom även Leif & Tobbe och hälsade på och sen mormor & Tommy. Fullt upp blev det. Sen åt vi lite kyckling och ris innan nästa främmande kom. Dan & Kajsa och Jonas & Monica. Blev lite Wii tp och sen golf, trevlig kväll med lite öl/cider/vin :)

Nu är det jobb som gäller fram till torsdag då jag ska träffa Madde och sen vet jag inte vad jag & R ska hitta på på nyår och sen drar vi!!!!

Thailand here we come!! :D

Håll utkik på bloggen, ska ha datorn med mig så jag kanske hinner med att blogga lite mellan sol & bad :)

Hoppas ni haft en lika bra jul som jag har!

Kram på er!!

Trööööötttt

I torsdags var det ju fullt upp och självklart kunde inte allt klaffa, åkte ju till apoteket först och redan där började det!! Skulle hämta ut två twinrix doser, nee det fanns bara en.... restat till den 12:e Januari, då är ju vi redan i Thailand :O Apotekaren fick ringa runt och vi hittade en till dos i hudik som tur var. Då kom nästa problem!!! Våran bil skulle ju lämnas till Bäckmans för stenskottslagning så då var det ju tvunget att låna en bil till hudik! R fick låna Leifs, så han drog iväg dit med Jörgen som sällskap och jag fortsatte dagen som planerat!

Fredagen drog vi till Valbo och shoppade klart alla julisar!! Skönt!! På kvällen kom Dan till oss och det vart lite öl och cider.

Lördag: Jobb på Maskincenter först, 10-14. Hem till farmor & farfar och hälsade med Jessica & Elina. Faster Inger var där och sen kom Kusin Marcus & Malena. Sen åkte vi hem till J, C & E och blev bjuden på jättegod mat, oxfilé, pommes och 3 olika såser till! Sen blev det julklappsutdelning. Elina fick en laksaks-microfon med en massa knappar och ljud, J & C fick barn och kattvänliga julgranskulor i papp av oss :D Vi fick en korg med ett yatzy-spel, cider, öl och en massa annat gotta! En väldigt trevlig kväll Tack så mycket!!

Söndag: Ut till stugan för att hämta lite saker som blivit kvar där som ska med till Thailand. Vägen var inte plogad :S Tur att vår bil går som en traktor. Plumsade ner från vägen med snö upp till knäna :)

Som tur var kom plogbilen först när vi var på väg tillbaka annars hade vi väl inte hittat bilen om den blivit överskottad med all snö :D
På vägen hem stannade vi hos svärmor & svärfar och bakade havrekex, en gammal tradition i deras familj till jul! Riktigt goda med skinka på!
Åkte sen in på e-center på vägen hem och handlade lite smått. Gjorde en jansson när vi kom hem och griljerade en liten skinka till eftersom den förra gick åt som smör i solsken :P Sen åt vi gott och kikade på wallander-skytten, den var klart sevärd!

Resten av veckan har bestått av jobb/projektarbete på maskincenter! Helt slut på kvällarna, är INTE van att jobba hela dagarna kan jag lova!! Trött som få!! Samtidigt som det tros att man ska hinna med att skriva projektarbetet och göra data-programhenteringen :S Ja herregud hur har dom tänkt sig????

Det var allt för nu!!

Imorgon ska vi spela uppesittarkväll hemma hos svärmor & svärfar i Bergvik, tillsammans med dom och mormor Anita och Madde, trevligt trevligt!

Gå in på www.bingolotto.se och köp lotter!! Uppesittarkvällen är ett måste om julen ska komma!! :P Eller hur Jessica :D

Kram kram och God jul!!


Mitt 2009 :)

Tar och lånar från Petra:

Hur har året 2009 varit för dig? - Bara bra
Bättre än förra året? - Njaa, är väl lika ungefär
Har du träffat några nya vänner? - Hmmm, nja ny/gamla har börjat träffa en gammal klasskompis igen, och så har jag ju träffat många fina människor i min klass!
Någonting du aldrig kommer glömma från 2009? - Jessica & Clabbes Elina kom till världen och jag fick bli gudmor <3
Har du flyttat under år 2009? - Nee, har bott i vårt hus i 4 år nu, i November blir det 5 års jubileum :P
Har du hittat en ny låt som du älskar? - Ja massor!
Isåfall vilken? - Just nu ligger Lady Gagas bad romance på topp
Har du druckit alkohol? - Ja massor :D
Har du rökt? - Ja på fest, i påsk är det 2 år sen jag slutade på heltid!! *klapp på axeln*
Har du kysst en främling? - Haha, jaa Amanda när vi hade en lite oseriös fest hos Alex :D


KÄRLEK.
Hur har din kärlek varit 2009? - Hmmm jaa som vanligt om man säger så.
Har du varit kär? - Ja, är som nykär i R emellanåt :) Han är mitt allt!!
Har du sagt jag älskar dig till någon? - Ja, massor av gånger :)
Har någon sagt jag älskar dig till dig? - Ja, men kanske inte lika många gånger, haha :P
Har du haft ett hemligt förhållande? - Neee, verkligen inte!!


SORG&HÄMND.
Har någon i din närhet tagit självmord? - Nej, inte i år.
Har någon i din släkt avlidit? - Hmmm nääää, tror inte det.
Har du slagit någon på riktigt med knytnäven? - Ska vara R då, hahahaha, på skoj alltså!
Har du varit i slagsmål? – Nej, inte så bra på det jag e, med en trasig axel!
Blivit sårad? – Jaa


PERSONLIGT.
Har du gjort någonting du ångrar? - Inget jag kommer på nu, kanske operationen då som inte verkar ha gjort nån nytta!
Isåfall vad? - ^^
Har du skämt ut dig? - Haha, nja ska väl vara när jag & Madde hade vårt fylleslag då!!
Har du ljugit för en vän? - Nä tror jag inte
Har du varit ute en hel natt? - Nää
Har du blivit tagen av polisen? - Nejje
Har du sovit i samma säng med någon av det motsatta kön? - Ja, min sambo
Har du sovit i samma säng med någon av samma kön? - Ja, Madde :)


VÄNSKAP.
Har du träffat nya vänner? - Det berättade jag ju i tredje frågan !?
Har du förlorat en vän? - Nää, det hoppas jag inte
Har du fått tillbaka kontakten med en gammal vän? - Ja som jag berättade tidigare
Har du gått bakom ryggen på en vän? - Nej, det hoppas jag inte att jag har!
Har du ljugit för en bästa vän? - Nää, ska man väl inte behöva
Har du haft en relation med en vän? - Nää
Har du många killkompisar? - Nån enstaka


Stenskott

Dagen är fullbokad!!!

Kom på igår kväll när jag la mig att jag hade glömt hämta Twinrix på apoteket, ska få sprutan direkt efter skolan så då hinner jag inte hämta ut den!!

Dagen började med att jag vaknade 05.02 av att plogbilen var här och skottade på gatan :@ Kunde inte riktigt somna om efter det men gick inte upp förens 06.53.

Hade fortfarande bara Twinrix i huvet.... gick in och kollade på Apotekets hemsida och till min glädje öppnar dom 09.30, då hinner jag in där innan jag ska lämna in bilen.

10.00 ska bilen lämnas på Bäckmans Glas för stenskottslagning. Fick ju ett stenskott på rutan när vi var till Glava :( Jag vill inte att det ska sprida sig med risk för att vi blir tvungen att byta hela rutan så jag var in på Bäckmans förra veckan och hörde efter, och dom kunde fixa det! :) Dom ska tydligen borra i stenskottet och sen värma och trycka i glasmassa om jag fattade rätt! Billigt var det iaf, går ju genom försäkringen så 200:-, istället för att kanske vara tvungen att byta hela rutan för 1500:-, klart värt det tyckte jag. 14.00 ska jag hämta bilen iaf.

10.00 ska jag ha datalektion på cfl och 12.00 börjar administrationslektionen i samma sal, lämpligt. slutar 14.00.

14.00 hämtas bilen på Bäckmans Glas igen, med lagat stenskott :P Sen hämtas R hemma.

15.00 ska vi befinna oss på dr. Wagners mottagning för att få det tidigare uthämtade Twinrix:et injicerat i armen.

Sen har man fria aktiviteter :D

Imorgon blir det Valbo med R för att försöka hitta sista julklapparna! Har kvar: mormor, kusinerna Ida & Malin, Elina, Petra, en klapp för 100:- var hem till farmor & farfar och så Robin. Har lite kvar att klura på. Har inte haft så bra julklappsidéer i år tycker jag!

Har bara Thailand i huvet :D Exakt 14 dagar kvar idag!! Jiiiiiiiihaaaaaaaaaaaaaaa

Kram
/H

SNÖÖÖÖÖÖÖ :D

Älskar det här vädret! :D Hihi


På lördagen var vi först ut till Therese & Niklas och hälsade på, dom hade bara ett barn hemma, minstingen felicia, de andra 2 var hos sin pappa. Mycket trevligt var det iaf, fika och en massa skitsnack :) Innan vi åkte hem så var vi ut och kikade på minigrisarna, så himla söta! Den stora kan vara med smågrisar.... den lilla är på henne hela tiden :D Frågan är hur han når upp??? Hahaha


På kvällen kom bruschan & Petra hit och partade lite med oss, vi spelade lite TP på Wii och sen kollade vi lite på film från när vi var små, många skratt blev det :D Sen satt vi bara och lyssnade på musik och pratade. Kul hade vi iaf! Måste göras om snart igen!! :)


På söndagen vaknade vi vid tolv, eftersom kvällen blev väldigt sen!! (04.00) År frukost och sen tog jag en promenad och mötte mamma som var på väg hit och skulle hälsa på! Fikade lite med henne sen skjutsade vi hem henne, for snabbt hem och byutte om och gjorde oss klara för julborde med Maskincenter på Axmarbrygga.
Riktigt gott var det!! Bara ris ála maltan som var äcklig, dom hade kanel i den! :S Nä tacka vet jag mormors!!


Igår måndag var det datapluggande som gällde igen och sen var jag  och mama ut på en tripp! Var först på Håkes och kikade lite, fick 2 blommor av mamma som jag ska ha i köket på bordet för julstjärnorna trivdes inte hos oss :( Sen drog vi vidare till glössbo möbler, där önskade jag mig en vedkorg till födelsedagspresent till mig och R när vi kommer hem från Thailand (tänkte ha gemensamt kalas då, lämpligt!) Har kollat på den så många gånder men vi har tyckt att den har vart för dyr! Hoppas vi får den! :) Kollade oxå på soffan som vi har och nu äntligen har det kommit nackkudde till den. Den var inte så farligt dyr heller, 500:-! Sen drog vi vidare igen, till Majas. Åh där skulle man ju kunna trava runt en hel dag och titta, hon har ju så himla mycket kul. Blev bjuden på fika där oxå, eftersom jag hade bil betalade mamma det, himla gott var det!

När vi kände oss nöjda där (måste tillägga att jag inte handlade nåt!!) så åkte vi hemåt. In på E-center och in på lamp & möbel affären, för mamma hade inte vart där nångång och sen ner på ICA för veckohandling. Sen kunde vi inte heller låta bli att gå in på Mias när jag skjutade hem mamma så vi kikade runt där oxå men hittade inget. Sen hem mad mamma och vidare till Maskincenter för lite städning. När jag kände mig klar så åkte jag hem och jag & R gjorde fläsk med löksås och potatis åt mig och bruna bönor till han, himla gott.

Idag var det dataplugg igen. R åkte in och hjälpte till med Madde flytt. Hade gärna vart med och pulat lite jag med man datan känns viktigare just nu, eftersom jag ska vara borta en hel månad! Men jag kommer gärna och hjälper dig nån dag Madde, bara och höra av dig! :)
När jag pluggat klart så tog jag tag i mitt pepparkakshus som legat omonterat sen vi bakade pepparkakor. Efter 2½ timme var det klart :) Pill pill var det, men kul som satan!! Och framförallt: jag är nöjd med resultatet! :)


Nu ska jag kika lite på tv innan det bli sängen!

Kram kram

Pepparkaksmuffins

Dom här måste ni prova baka, jättegoda och saftiga!!



Ingredienser

ca 18 st

100 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl strösocker
1 dl gräddfil
0,5 tsk malen kardemumma
1 tsk malen kanel
0,5 tsk malen ingefära
0,5 tsk malda nejlikor
3 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat

Tillbehör:
muffinsformar av papper

Tips
0,5 tsk bikarbonat kan bytas ut mot 1 tsk bakpulver. Gräddfilen kan i sin tur ersättas med samma mängd filmjölk.


Pepparkakskryddor
Samtliga kryddor kan bytas ut mot 1 msk pepparkakskryddor

1. Sätt ugnen på 225°C. Smält matfettet och låt det svalna.

2. Vispa ägg och socker pösigt.

3. Tillsätt matfettet, grädd-filen, kryddorna och mjölet blandat med bikarbonaten.

4. Häll smeten i muffinsformar av papper. Ställ dem på en plåt. Fyll dem inte till mer än I.

5. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 15 min. Låt dem sedan svalna på galler.






Julstök


Nu känns det som om jag är rätt klar för julen att komma! :)

Torsdag: Skola, lunchade med kusin Malin och vi var på Bäckmans och kollade om dom kan fixa stenskott och det kunde dom, fick ju ett när vi åkte till Glava, så det går på försäkringen och kostar 200:- och det är det ju klart värt, det har börjat krypa ut lite så får försöka ta det till veckan! Sen var vi på JC och bytte min tunika som jag köpte för inte alls så länge sen och har hade tvättat för första gången och den hade krympt 1 dm och det var ju inte så tjusigt, hela rumpan bar! :P Självklart hade dom ingen kvar i rätt storlek så jag tog en större, trodde inte det skulle göra nåt när man ändå ser ut som ett berg men JOO den såg ut som ett nattlinne, gick absolut INTE att ha på sig! Sen var Malin och jag på Donken och lunchade :)
På kvällen var jag & Petra på prylparty till kusin Sofia, shit vad mycket fint och till bra priser, nån tjej i Ljusdal som gör saker själv! Har ju inte så mycket pengar så det vart bara en liten skylt till dörrhandtaget som det ska stå "kom ihåg soptunnan" på, 40:-, lägger ut bild då jag fått den :) När jag kom hem klädde jag & R granen och drack julcider och julöl! Himla mysigt!! Reultatet:


Igår var jag ledig, har ju ingen lektionstid på fredagar och jag gjorde gårdagens sidor ur boken på torsdagen i skolan så då hade man fridag igår och det är inte fel, jag tycker helgerna ska vara på tre dagar och sen jobba fyra! Det skulle vara det ultimata det tycker jag!
R & jag åkte in ut på e-center och handlade lite och sen skjutsade han mig till sjukgymnastiken. Hade bassångträning i en timme och sen hämtade han mig.
Vi åkte ner till JC och jag fick byta till en annan tröja, blev en annan tunika som oxå var fin men inte i rosa tyvärr, blev grått med svarta ränder.
Sen åkte vi iväg och fixade en liten liten gran som jag ska ha utanför dörren hade jag tänkte om det blir bra, ska fixa det idag så får vi sen, blir väl en bil isf. Sen ner på stan igen och handlade lite som vi glömt, på alen och sen gick vi bort till Amore och åt med Jessica, Clabbe & Elina. Sen följde dom med hem till oss på lite fika. Blev pepparkaksmuffins, kaffe och julmust.
När dom åkte så gjorde jag ischoklad och knäck, så nu känns det som att julen kan få komma bara snön kommit. Kollade vädret imorse och det ser ut som att det kan komma lite till veckan så då är ju allt fulländat :D Jippiiii!!


Just det, jag har pyntat om in adventsljusstake oxå, köpte nötter och la runt, och det nya fatet från SIA, tack för tipset Sofia :) !


Idag ska vi ut till Therese & Niklas och barnen och fika och sen kommer bruschan & Petra på lite party!! :)

God Jul
/H




Phuket!

Börjar med att säga att vi blev bjuden påjulbord på söndag, av Maskincenter, mitt extrajobb. Vart så himla glad, vet inte när jag var på ett riktigt julbord sist!!?? Tror inte jag & R har vart på nåt tillsammans iaf vad jag kan komma på så då var det ju iaf minst 7 år sen :P
Var upp på Maskincenter idag efter skolan och då kom pappa och sa det med julbordet. Dom höll på å duka upp där till långbord oxå, dom ska ju bjuda på jullunch imorgon, till sina trogna kunder :)
Haha, pappa har tagit hem en special-edition cykel från mässan :D Bara måste visa en bild på den, vi kallar den flugsvampen, skulle lätt kunna tänka mig en :D finns bara 3 att tillgå så passa på, 4495:- !! :)


Nu till rubriken, vi har bokat hotell i Phuket idag :D
Här ska vi bo 15-20:e Januari

Tror ni att jag längtar?

//H

Julstämning?

I torsdags så var vi iväg och tog svinsprutan, har inte vart helt säker på hur jag skulle göra men eftersom vi ska till Thailand och sitta på flygplatser mm så tyckte vi båda att det var bra att ta den. Kände inget av den förens på natten, vaknade flera gånger av att jag la mig på armen och det var INTE skönt kan jag säga!! Och sen på morgonen var jag toksnuvig IGEN!! :( Har inte riktigt gått över än men snart så!!
På kvällen sen var vi till Robin och kollade in hans nya lägenhet som han håller på och rustar i!! Himla fint kommer det bli.

På fredagkväll hade jag & R pepparkaksbakning, gick sådär, vettefan vad det är för fel på degen... men nu så är det gjort iaf.

Hade ju längtat efter glöggen men den smakade bara sprit tyckte jag så R fick dricka den själv och jag tog mig en julcider ist, det var gott det med.


I helgen var vi ju som sagt till Ljusdal och hälsade på Gurra & Fia. Innan vi åkte gjorde jag iordning små glasskålar med pepparkakor i och så la jag i ett juldoftljus som man kunde ha i sen när pepparkakorna var uppätna. Band ett snöre runt och satte fast en torkad apelsinskiva.

Har glömt visa mammas adventspresent till mig som jag fick för ett tag sen så här kommer rn bild på den

Gjorde en till mamma och en till Fia & Gurra, så innan vi drog mot Ljusdal så åkte vi in till mamma som jag inte träffat på så länge och fick oss lite fika. Sen drog vi vidare mot Ljusdal.

Hade det så himla trevligt. Måste säga att tycker så mycket om Fia, vi är så lika och har så roligt ihop, samma humor-skrattar åt samma saker!! :D Blev bjuden på fläskfilé och jättegoda kryddade "pommes"-typ. Sen hade vi ju glöggprovning, det var himla kul! Jag & Fia kom fram till att vi ska dricka alkoholfritt i år, så himla mycket godare!! :) Sen bler det såklart singstar, jag & Fia är så jäkla bra!! Så roligt för vi ligger typ lika hela tiden, skiljer alltid bara ett par poäng :D och sen vart det lite Wii Fit oxå såklart. Som godnatt-film blev det småstadsliv 2 HAHAHA höll på å skratta ihjäl oss!! Kan ju ses hur många gånger som helst! :D


På söndagen så klev vi upp rätt sent, åt frulle och sen tog killarna en sightseeing på ägorna och jag & Fia klädde deras julgran, himla fint blev det.

Dom har en vit gran, det var faktiskt himla snyggt det! Men jag är ju så traditionell jag så jag håller mig nog till min gröna jag, och i år har vi ju en ny gran, den ska kläs nån dag här närsomhelst. Vi blir ju borta hela Januari så då får man ta fram granen lite tidigare oxå har jag bestämt :)
Gjorde hemmagjord pizza på kvällen och kollade på Flickan som lekte med elden, skitbra var den tycker jag!!


Igår måndag hände det inte så mycket. Mamma och mormor var hit på förmiddagen och hälsade på, fick nya "fin-grytlappar" av mamma, små hjärtan, som jag hade önskat mig. Vart så himla fint det!

Pluggade lite data hemma bara. Sen var jag in till makincenter och städade lite som vanligt, R tvättade bilen som var MYCKET välbehövligt efter alla resor efter vägarna. Hämtade brorsan efter jobbet och åkte och handlade lite, sen var vi hem till dom och hjälpte till att sätta upp några hyllor och så griljerade vi julskinka tillsammans. När vi kom hem provsmakade vi och det var en himla god skinka!! Köpt på ICA Kvantum för 39,90/kg, jättefin var den inuti oxå.


Idag var jag i skolan och hade lite data och sen hämtade jag R hemma och vi åkte och skulle kolla på lite julklappar. Hittade inte en enda, var bara ett avlångt zinkfat till min hemmagjorda adventsljusstake, tack Sofia för tipset!! Kommer en ny bild sen, när jag fixat det riktigt!

När vi kom hem satte jag mig och började blogga lite, sen började R med mackor till oss och jag bakade pepparkaksmuffins, himla goda blev dom!





Glöggprovning

Nu kommer resultatet av glöggprovningen hemma hos Gurra & Fia igår :)

Måste börja med att säga att det var riktigt kul att se vad vi tjejer tyckte som visste vad det var för glögg och sen jämföra med vad killarns tyckte som inte hade en aning om mer än de 2 första vad det var för sorter!!

Vi börjar med Roberts & min pepparkaksbak glögg som jag hade längtat efter

Blossas starkvinsglögg 15%

Kan har vart den äckligaste jag har druckit, smakade bara varm sprit tycker jag!! Fyyyyy!! Robert drack upp halva falskan som vi hade värmt upp och jag tog mig en julcider, det var gott det iaf, var faktiskt lite glöggsmak på den tyckte jag, kul med snöfallet i den oxå, när det inte snöar ute får man njuta av det lilla enkla :P


Nu till provningen i Ljusdal:
Man fick sätta ett betyg mellan 1-10 och sen skriva ett omdöme, vad man tyckte om glöggen.

Vi startade upp med en glögg som är med i Blossas Multipack

1.
Blossas Blåbärsglögg 15% årgångsglögg -08

Personligen tyckte jag att den smakade bara sprit och inte ett dugg med blåbär, hade verkligen sett fram emot denna men den vart en besvikelse! :( Fick av mig betyg 1, av Fia 2 och av killarna 8.

2.
Dufvenkrooks Chili Choklad 2,25%

En personlig favorit märkte jag, smakade lagomt mycket choklad för min smak, däremot ingen chili vilket inte gjorde nåt för min del. Bara + Fick betygen 6 och 3 av killarna och 8 av tjejerna.

3.
Dufvenkrooks Blåbär Lingon 2,25%

Smakar mest blåbär och var lite för söt enligt mig! Fick betygen 7 av tjejerna och 9 av killarna.
Killarna gissade rätt på denna!

4.
Lucia Choklad 15%

Jag tyckte att den var lite sur i smaken, tjock som likör i koncistensen och smakar absolut inte choklad!! Fick betygen 3,4,5 och 8.
Killarna gissade fel på denna!

5.
Ur Blossas Multipack
Blossas Lingon Enbär 15% årgångsglögg -06

Smakar sprit, har en sur smak som inte riktigt kan bestämmas, möjligen lite lingon i eftersmaken, tyckte jag. Fick betygen 2 av tjejerna och 8 och 7 av killarna.
Killarna gissade rätt på denna!

6.
Ur Blossas Multipack
Blossas Hjortron Armagnac 15% årgångsglögg -05

Både jag och Fia tyckte den var riktigt äcklig, smakade mest sprit av dom alla!! Usch, kvällens sämsta!! Fick betygen 1 av tjejerna och 4 av killarna.

7.
Blossas Clementin 15% Årets glögg

Jag tycker: Härlig flaska, färgen ser ju god ut!! Efter allas utdömningar av denna så vågade jag knappt smaka på den först men när jag väl gjorde det så tyckte jag att den verkligen var god!! Man kände clementin-smaken!! Fick betygen 7 av mig, 6 av Fia och 3 av killarna.
Killarna gissade fel på denna!

Sist ut var:

8.
Grythyttans Skogs glögg 15%

Jag som hatar allt vad vin heter tyckte denna var SKITäcklig, smakade bara rödvin tyckte jag och Fia, men en liten touch av glögg möjligtvis. Fick betygen 4 och 6 av killarna och 2 av tjejerna.

Det här var verkligen skitkul och ska göras om nästa jul av oss tycker jag!! Eller hur Fia?

Kommer ett inlägg om vad som hände resten av tiden i Ljusdal, kanske imorgon!

/H








nu har vi glöggprovning hos fia oc

09136f84bed9db98cd1aa0d54cc8bd08.png

Kolla varifrån!

nu har vi glöggprovning hos fia och gustav, resultaten kommer att senare! :) /h


Min egna adventsljusstake!!

Nu är den klar, min adventsljusstake som jag har pratat om och lovat att lägga ut bilder på!

Igår kväll medan vi gjorde mat började jag med min apelinskivor som jag skulle torka. 50-70 grader i 2 timmar stod det på "receptet" och jag vände dom efter halva tiden men dom var absolut inte klar efter det så efter 2 timmar till så fick dom komma ut, la dom på en kökshandduk för att torka över natten men imose var dom fortfarande inte klara så jag körde in dom i 100 grader i en timme till och sen ut igen och upp med dom på kökshandduken igen så nuså är dom klara!

Sen satte jag i hängare på ljusen och satte dit mina egengjorda siffror på dom och la torkad apelsin runtom och en kanelstång! :)

Hade velat ha ett avlångt fat så ljusen kunde stå på rad men det har jag inget och har inte hittat nåt att köpa, är det nån som vet nåt så hör av er snälla!!

Siffrorna gjorde jag av pärlor och ståltråd, jätteroliga att göra, tog lite tid perfektionist som man är, med det var det värt!! :)

Det var allt för nu

/H






Massor har gjorts

Helgen som var tillbringades i Glava utanför Arvika hos R:s bror med familj. På vägen dit stannade vi i Västerås, tror jag det var, och shoppade lite. Var in på bauhaus och bytte en istappssling som gick sönder förra året fast den var ny, så vi fick en ny, hoppas på bättre tur med den :) Sen åkte vi in till city och jag gick på Gina och bikbok, hittade leggings på bikbok 2 för 149:- så jag slog till på två par svarta. Sen åkte vi vidare igen. Kom fram till Glava klockan 20 ungefär tror jag. Det vart lite öl & cider och en massa prat eftersom man inte ses så ofta, vart rätt sen kväller, jag och Monica gjorde en massa saker till Mollys kalas dagen efter och killarna sov i soffan :D Dom har skaffat den kanske sötaste hundvalpen!! Gosade hela helgen!!

Efter Thailand ska vi spara till en valp oxå :) Fast vi vill ha en dvärg pinscher.

På lördagen fyllde goaste Molly 4år. Hon fick ett fotomemory av oss, med bilder på hela familjen/släkten. Hann tyvärr inte provspela för det var så mycket annat!!

Medan det bakades bullat till kalaset så åkte jag & R in till Arvika och shoppade julklappar, hittade flera bra!!
Sen vart det kalas och en massa folk, en och en halv timme senare var det klart och vi varvade ner lite innan vi öppnade en cider igen. Monica lagade en massa mat och grannarna kom över och vi pratade och åt hela kvällen, väldigt trevligt var det!

På söndagen var det dags att åka hem igen, vi åkte i tid så vi hann upp till Pelle & Gittan och hälsade på och sen in till mormor Anita, fick med oss mackor av henne med ägg & bacon på, supergoda!! Sov typ HELA vägen hem, 4,5 timme. När vi kom till Söderhamn stannade vi till på stan och kikade lite på julskyltningen och köpte lite knäckäpplen, annars blir det ju ingen jul :) Somnade rätt tidigt sen.

Måndag åkte R till skutskär på jobb och jag skulle börja data i skolan, programhentering, men läraren hade hoppat av 1 timme innan lektionen började :S fick jobba med projektarbetet i 2 dagar istället så jag har vart på maskincenter och gjort lite nytta där!

Gjorde 2 pepparkaksdegar på måndag kväll oxå, en till pepparkakor som jag & R ska göra och en till pepparkakshus som jag & Samuel skulle göra.

Tisdag var R fortfarande i skutskär. Var och grattade Alva på förmiddagen, hon fick ett par örhängen som hon tyckte jättemycket om. Go tjejen började bli lite sjuk, var lite snorig och gnällig, men verkade riktigt nöjd med alla presenter hon fick!! Var på Aloe Vera party på kvällen hos Petra. Köpte ett lypsyl och en tvål som luktade underbart. När jag kom hem gjorde jag siffror av pärlor och ståltråd som jag ska ha på blockljus och göra min egen adventsljusstake av :) Bild kommer bara jag har gjort iordning arrangemanget :) Ska göra torkade apelsinskivor och lägga runt.


Idag var jag i skolan på morgonen och hade engelska prov, har ingen aning om hur det gick, vet inte riktigt hur det kändes heller, kan inte alls säga om det gick bra eller dåligt! :S Svaret kommer väl om en veckan antar jag :/
Klockan 12 mötte jag upp kusin Sofia på furan och vi tog oss en varsin sallad, supergott!! Klockan kvart över ett hämtade jag min minsta kusin Samuel på skolan och vi åkte ut till svartvik och bakade pepparkakshus och gubbar till hela släkten som farmor alltid gjort men inte orkar göra längre, och traditionen måste ju gå vidare så jag & Samuel fixar det nu. Förra året var farmor med oss som handledare men i år var vi själv, och det gick bra :)

Nu ska jag kika vidare på oskyldigt dömd innan det blir sängen!

Kram på er!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus