Biltvätt

Jaa igår.... Sov ut till halv tio först. Sen satt jag och tog det lugnt och gjorde mig sen klar, åkte in till stan och gjorde lite ärenden. Sen till jobbet och tog min lunch där innan jag började jobba.
Fick sen veta att nån jag tott varit min vän visade sig vara raka motsatsen, det som känns skönt med det är att jag nu kan lägga min energi på annat och andra som ger nåt tillbaka! Det är ju bra :) Så jag tänker inte ödsla mer energi på den människan :) Ännu bättre är att jag löst problem med en annan!
När jag slutade åkte jag hem och tittade på BB och sen på tv3 play på Världens bästa hotell, så himla roligt program!
Imorse vaknade jag halv nio. Klev upp och städade av hela huset. Sen kom Mia förbi och vi skulle tvätta R:s bil som skulle in på lagning idag. Slangen var full med fruset vatten så vi fick ta in den i duschen och spola den i varmvatten först. Sen tvättade vi båda våra bilar och hon körde av deras med.
Sen åkte hon hem och jag gick in och städade av lite igen eftersom vi dragit in en massa skit med slangen. Tog en dusch. Sen ringde jag Madde, hon kom hit och så körde vi in svart-bilen till volvo, den ska ju lagas på ena dörren som blivit inknölad av Mia på deras gård :P
När vi kom till volvo var det VÄRLDENS poliskontroll där med laser åt båda hållen, men en annan höll ju farten så klart! Tio poliser stod det där, vet int eom det kanske var nån aspirant-övning!
Åkte sen ner på furan och bjöd Madde, som tack för hjälpen med bilen, på en sallad. Sen åkte jag vidare till jobbet och har jobbat till nu. Har vart en helt galen kväll på jobbet! Brukar inte vara så här mycket på tisdagar!?
Nu ska jag kika lite på tv innan det är dags för sängen igen!
Imorgon ska jag till Therese G och gratta henne som har fyllt 30 här för ett tag sen då vi var i fjällen, ska bli mysigt att få träffa henne igen :)
Go natt på er!
/H

Chokladprovning

På torsdagen jobbade jag först då så klart som vanligt, började sex då och hade frukost. Sen när jag slutade åkte jag vidare till Direct och hade pensionsspar-möte där, jag har ju vart emot allt som har med pension att göra, men nu när jag har mtt jobb och fick en tusenlapp i löneförhöjning så var den direkt insatt på pensions-kontot, så nu slipper man engagera sig i det nå mer! Skönt! Sen åkte jag vidare hem och bytte om och tog ett glas vin sen vidare upp till grundvik till Lisa, fick prova hennes onepiece SKA ha en sån snart!!
Satt hos henne till vi skulle åka, Mattias skjutsade oss. På nedervåningen på kvarnen tillbringades då kvällen, först var det choklad & dryck-provning. Vi fick prova 5 olika sorters choklad tillsammans med 4 olika drycker, port-vin, vanligt rödvin, stark rödvin och rom. Var intressant faktiskt att märka hur smakerna förändrades med olika drycker :)

Sen var det fritt fram till maten, åh shit var så hungrig så jag slängde i mig maten, gott var det! Lite så där plockmat, kalkon, rostbiff, potatissallad, frukter ja en massa gott var det!
R ringde oxå och hade glömt sin nyckel så klart, så som tur var var Jonas på G hem till oss så han kom och hämtade upp min nyckel. Sen vid tio kände vi oss nöjda och trötta så vi ringde efter Mattias så han kom och hämtade oss. Åkte hem och vi satt och pratade och kollade på BB.
På fredagen klev jag upp och jobbade och killarna var ute och var upp på skatberget tror jag det var. Sen kom dom och lunchade med mig. När jag slutade åkte jag hem och bytte om och sen åkte vi till Dan i Ina.
Blev bjuden på världens brakmiddag där, det var grillad fläskfilé, tomat, mozzarella och avocado, potatis och morötter i ugn, sockerärter med sesamfrön, paprika med fetaost i folie. Ja herregud det var så himla gott!! Sen gick grabbarna in i bastun och jag kikade på lets dance finalen, det var inte min favorit som vann, men men, nu har jag sagt att jag aldrig mer ska se på det programmet, ett tag kvar innan det startar igen så vi får väl se :)
På lördagen sov jag ut och grabbarna klev upp och åkte iväg och anglade. Jag klev upp halv tio, tvättade en maskin och löste melodikrysset, det var ganska lätt den här gången. Sen hämtade jag grabbarna från anglingen, dom hade vart på skenstaviken, sen hem till oss och plockade fram grillen och åt lite korv tillsammans med en öl. Var sås könt här ute på verandan i solen, satt i flera timmar.
Sen åkte Dan & Johan hem och bytte om och vi gick in och latade oss en stund innan vi oxå gjorde oss klara. Sen kom de andra två killarna tillbaka och vi beställde hem mat. Spelade sen lite Wii, bla. guitar hero. Hade superkul, sen kom Lisa, Mattias & Micke. Partade vidare en stund till här innan vi knallade över till grannen hela gänget. Spelade lite rundpingis där, dansade lite och hade det superkul, roligaste partyt på länge!!!! Åkte sen in till Olles, men där var det så himla lång kö så vi gick vidare ner till Muskan istället. Var väl så där kul där, hade hellre partat vidare hemma, men så är det ju alltid att det är roligare på förfesten!! :)
Sov ut ordentligt igår och sen klev vi upp och åt frulle tillsammans och sen kikade vi på en film innan det var dags för Jonas att åka hem till Ann & Gunnar och hämta upp dottern och åka hemåt till Glava igen.
Har haft en supermysig helg, bästa på länge!!!
Nu väntar en ny vecka med nya utmaningar. R åkte imorse igen på jobb till Hedemora och jag blir återigen ensam hemma, ska få sällskap av Mallan imorgon igen :)
/H
Bilder från festen kommer senare då jag ska få dom skickade till mig!

Hur många lingon...

Igår jobbade jag först som vanligt. Åkte sen ner på stan och hämtade mitt efterlängtade HM paket. Sen gick jag in på balconetten och pratade lite med henne om tema kvällen som hon ska ha på torsdag kväll på jobbet. Hon är JÄTTE nervös :) Kan man inte tro, hon som är så framåt! Passade på att prova lite BH:ar, men hittade ingen som jag föll för. Men det är ju typiskt bara för att man har presentkort, som jag fick av snälla Mickis i 30 års present, hade man inte haft det hade man väl hittat flera stycken!!! Sen när jag skulle gå tillbaka till bilen kikade jag in till Mia på Calles skinn, hittade en ny korthållare som jag ska köpa då lönen kommer om den räcker till det! :P
Åkte sen vidare ut till mormor & Tommy och hälsade på, mamma & älskade lillebror var där, trevligt att få träffa dom med, så det vart som en liten släkt-träff där eftersom kusin Malin oxå kom dit sen :) Har inte träffat mormor & Tommy på evigheter heller, känns ju som att man inte hinner med nånting längre när man jobbar heltid :P Måste se till att komma dit oftare!!!
Tog sen med mig Mallan hem, vi satt och pratade massor och sen läste vi igenom min blogg från Thailand förra året och mindes tillbaka, kollade på alla bilder och bara ville tillbaka :) Sen spelade vi lite Wii, är som två små barn då, skrek och härjade :D Blir ju så stressad och uppspelt :) Men kul var det!! :D Sen var det dags för Desperate, alltid lika underhållande!! Och efter det BB, samma sak där :P Tro det eller ej :D Efter det var vi tvugna att gå och lägga oss, skulle ju kliva upp sex! Men hade det inte vart för det hade vi nog hållt igång hela natten :D
Kunde INTE sova, blåste ju storm ute och grejer åkte i baken och det small och hela huset skakade av blåsten :S HATAR verkligen när det blåser!!! Tur att Malin var här annars vet jag inte hur det hade gått, somnade inte förens efter ett så när klockan ringde klockan sex var man lagomt död!!!
Klev upp och gjorde oss klara, åkte in till mitt jobb och öppnade och jag gjorde klart morgonsysslorna lite snabbt sen åt vi lite frulle där tillsammans innan hon gick över till sitt jobb på TP där hon börjat!
Jpbbade hela dagen i ett töcken eftersom jag var så himla trött, kände mig som en telefonist idag eftersom telefonen ringde hela dagen, hann inte med sp mycket mer. Bästa Lily var med mig en stund på lunchen :)
När Suss kom var hon lika trött eftersom hon haft samma natt som mig och hennes Tobba oxå är borta på jobb, så vi tog en kaffe tillsammans. Sen åkte jag och ringde min bror, åkte till han och det var så skönt att få träffa han och prata med han en stund, hade en riktigt trevlig dag tillsammans. Sen hem och bytte om och vidare hem till mamma och tog en fika innan vi begav oss ne rtill Svea bio och kikad epå Hur många lingon finns det i världen! Riktigt bra film, fällde några tårar!! :)
Fin film var det och vi tyckte båda att det var värt pengarna!! Sen skjutsade jag hem henne och nu sitter jag här efter att ha ringt och sagt godnatt till min kärlek i Kalmar :) Imorgon kommer han äntligen hem, men då är inte jag hemma! :/
Jag & Lisa har blivit bjuden av jobbet att gå till kvarnen på en företagarträff som hälsingetidningar har, klockan sju till elva ska vi vara där och mingla, äta exotisk buffé och ha dryckk & chokladprovning :) Ska bli riktigt trevligt!!
Nu ska jag se klart BB.
Måste och skänka en tanke till Bästa Madde!! Bara jag och hon vet varför! Love You vännen!! Du vet att du ALLTID kan ringa och är välkommen hit NÄR du vill!! KRAAAM
/H

Skatteåterbäring

Aaaa, idag känner man sig much better!!! Har tom orkat sätta igång och hängt en tvättmaskin, men det är väl det enda kreativa jag har gjort! :P Gjorde en sallad å, men jag satt i soffan medan jag skar grönsakerna :D
Spelade ett parti betapet, eller nä två, förlorade första och vann det andra :)
Ikväll går andra avsnittet av världens bästa hotell! Herregud ett sånt roligt och vackert program, jag som faktiskt växt upp med begåvningshadikappade eftersom båda mamma och mormor jobbat på vågbrohemmet och man vart med där som liten, älskar verkligen att se och det är så kul att det har blivit så accepterat så att man visar det som man gör nu i detta program och i köping programmet och det är tillåtet att skratta och dom tycker att det är roligt själva! Måste ju bara gå och se bio-aktuella Hur många lingon finns det i världen? Skulle vara hur mysigt som helst att se det! Kanske man ska höra med mamma om hon vill gå och se den, kanske på onsdag??
Måste bara ge en liten gobit ur första programmet av "hotellet" Kristoffer i receptionen ska fråga en kund om han har en bil i garaget! Bajl i garage? Hahaha skrattade högljutt! Men måste säga att han är för underbar som verkligen försöker lära sig och vågar göra fel :) OCH en till: Din engelska låter som skånska ibland Kristoffer! Aaaa det är för att jag är sörmlänning!! :D Klockrent!! :D
En till rolig grej å, bara för att jag är på så bra humör nu :P Kollade precis reprisen av time out och Glenn Hysén var med, han skulle hjälpa sin fru att pensla ägg på bullarna så han tog hela ägget och drog över bullarna för han trodde det var nåt i skalet som gjorde att de inte blev brända :D Hahahaha
Idag redan kunde man gå in och kolla deklarationen, ska ju inte gå förens imorgon egentligen men fick veta på facen att man kunde göra det idag så då var man ju snabb in OCH jag skulle få tillbaka, tack och lov!! Nu väntar jag bara på besked av min käre sambo :) Men är ju inte orolig, han får ju tillbaka varje år så det vore ju konstigt om han inte fick det nu!!!
Fick även ett till glatt besked av min kära kusin, blev väääldigt glad och rörd till tårar oxå faktiskt!! :) NEJ hon är inte med barn och resten är hemligt!! Hihi!! Men man måste ju få göra folk nyfikna :D
Jäklar vad jag hade en massa å säga idag då :) Berättade jag om R igår? Hmm, äh skit samma, gör det igen! Han åkte till Kalmar igår, och jag satt (läs låg) i soffan som på nålar messade han mest hela tiden för att jag är så jäkla orolig när han ska åka så långt! :S Hatar det verkligen, inte så mycket att han är borta just, för det kan bara vara nyttigt, även om jag hellre har han hemma, men just det att han ska vara ute på vägarna och  man inte vet vad som händer! Skulle helst vilja sitta med i telefonen hela vägen :P Skulle ju kanske bli liiiite dyrt, och tjatigt för både han och den som sitter med!
Imorgon ska jag och min go pluppa till kusin (Malin) ha mys-kväll här hemma!! Jobb först, sen ner på stan och kolla in på balconetten på lite fina bh:ar och prata lite med henne över torsdagen då det är bh:kväll på jobbet :) Och sen ska jag på alen och hämta ut grejorna från HM som kom i fredags m en som jag inte hunnit hämta ut!
Sen fem hämtar jag Malin. Mys hela kvällen, avslutas med Desperate och BB (BigBrother) antar jag :)
Byyye
/H

Brandkårsfest

I fredags hade jag lite sovmorgon till nio. Jag & Suss hade städdag sen, jag städade av hela övervåningen, mest byggstäd efter renoveringen och sen i golfen. Trapphuset och entren. Sen tog jag & Suss tag i brudarnas omklädning, möblerade om lite och torkade av i, på, under, ja allt på skåpen och det var välbehövligt vill jag lova! Suss tog gruppsalen riktigt ordentligt och det var oxå väääldigt behövligt! Så skönt å ta såna här dagar tillsammans, för man hinner så mycket mer då!!

Sen jobbade jag själv fram till halv fem då Maria kom och jag lämnade över till henne och gjorde mig klar för party! När jag var fixad och klar gick jag bort till Mini vid tassili och fixade klart håret där innan vi traskade iväg vidare mot folkets hus där festen gick av stapeln. Var där till sju tror jag. Åt mat, den här gången vad det kall, kalkon om jag förstod rätt, en potatisgratäng som såg ut som en jansson, och väldigt kryddad men god och en råkostsallad till som jag pillade ur bönorna ur :P Åsså var det ett gott bröd till oxå :) Efter det blev det kaffe och en  Elisabeth Shaw.
Sen knallade vi ner och satte oss där, mys mys där nere tycker jag! Drack lite öl och dansade lite. Sen gick vi över på Olles tog en öl till där och pratade lite med folk innan Maddes Markus kom och hämtade oss och skjutsade hem oss! Trött som få och stupade isäng!
På lölrdagen var man lite sliten. Trött som sjutton. Mamma tog en promenad hit och hälsade på. Sen gjorde vi oss iordning och skjutade in henne till stan och köpte en present till Markus som hade fyllt år och skulle ha kalas idag. Hem till mamma sen för att slå in den och vänta på att klockan blev lagom för att åka på kalas. Började där nysa och snora och känna mig lite hängig :S F-N tänkte jag, har inte råd med fler sjukdagar! :S Hoppasdes på det bästa!!!!! Blev bjuden på hemmapizza hos mamma, himla gott var det! Tack mamma :)
Åkte sen på kalajs, han fick ett bilvårds-kit av oss! Fick smörgåstårta, är inte lika förtjust i det efter matförgiftningen så jag tog bara en liten bit och massor att dricka då man idag var lite uttorkad :P Sen åkte vi och hämtade våran bil och lite saker hos Mini och sen vidare hem. Däckade i soffan som ett slakt och kände mig bara sämre!! Var bjuden till grannars på mat men pallade inte med det så vi blev hemma, kollade med ett öga på körslaget medan jag sov i soffan. Upp i sängen sen och sov typ sittandes pga förkylningen, sov INTE så mycket om man säger så. Vaknade riktigt vid sju. låg vaken till åtta och gruvade mig för att gå upp :S Upp och gjorde mig klar för att åka in på öppet hus på jobbet. Åh fy sjutton va dålig jag var! Målade ett barn som kom in för det var ju min uppgift idag, tackar gudarna för att det inte kom fler!!! Vid ett kom R och hämtade mig, är sjukskriven imorgon!!! Gosade lite med R innan hans skjuts kom å hämtade han för att åka till Kalmar, så jäkla typiskt att han åker bort precis när man måste vara hemma sjuk och inte orkar ett smack!!!
Nä ni nu ska jag däcka i soffan, ska inte röra en fena mer idag eller imorgon, har feber!
BLÄÄÄ!!
/H

Smyckespyssel

Gjorde två armband och ett par örhängen igår!
Annelie på jobbet fick det första för att jag får så mycket av henne då jag fixar naglarna å så, hon vart jätteglad!
/H

Jobb

Kunde inte somna igår... låg i två timmar och vred och vände på mig och somnade inte förens runt två :S Åsså upp sex, men imorrn är Suss tillbaka och då får jag sovmorgon eftersom jag har kväll vecka, det ska bli skönt! Så jag börjar halv två imorgon! Är det fint väder ska jag sätta mig i fatboy:en ute på altan och jäsa lite :)
Nu funderar jag på om jag ska ta och göra lite smycken, var ett tag sen och jag har lite efterfrågningar på några saker! Kanske jag lägger ut lite bilder på något alster sen! Vill ni ha bågot så säg till så ska jag försöka göra, så mycket roligare om man har beställningar :)
Idag jobbade jag över så jag var rätt slut när jag kom hem eftersom jag sov för lite inatt och var på jobbet halv sju och slutade halv sex, har inte hunnit pricka av mycket på listan över saker att göra idag eftersom jag suttit med pappersarbete först, sen åkte jag och handlade, sen kom det varor som jag packade upp och sen åkte jag på banken och växlade in pengar. Får ta igen städningen som jag inte hunnit med på fredag då jag och Suss ska jobba dubbelt inför öppet hus och ska ha städ-dag :) Sen på kvällen blir det brandkårsfest! :D Och nu ska jag förklara för dig Melle vad det är! :) Varje vår och höst anordnar brandkåren en fest på folkets hus som man kan köpa biljetter till om man har någon man känner inom brandkåren, annars oxå, men det underlättar om man känner någon där eftersom biljetterna är efterfrågade och tar slut i ett nafs, för festerna är så populära! Festen börjar med mat från cateringen, supergod mat brukar det vara, oftast potatisgratäng och kött åsså får man en öl eller liknande till när man lämnar in biljetten i baren. Sen när alla ätit klart plockas borden undan och det blir styrdans på övervåningen till liveband och på nedervåningen är det mer ungdomsdans eller vad man ska kalla det till ett covers-band. Bar på båda våningarna till typ självkostnadspriser! Superkul brukar det vara!!!! Och jag längtar verkligen!!!
Fick armbandet idag som jag beställt!!! Superduperfint var det! Tack Dan & Kajsa! Gillar det starkt!!!
Nä nu ska jag pyssla lite :)
/H
Och tack mamma för den fina kommentaren!!

Säsongspremiär!! :D

OOOoooohhhh!!!! Ikväll är det äntligen säsongspremiär av Desperate Housewives!!! FINALLY!!!!! Som jag längtat!!! Tittade ju på de två sista säsongerna som jag fick i julklapp av R och fick ännu mer längtan!!! Och idag äntligen!!!! Och tack vare att Suss är hemma och vab:ar så kan jag ju se det å, annars hade jag ju jobbat kväll och missat :D Så nu är det först tredje programmet som måste tas igen, men vem vet.... det kanske ordnar sig då å :D
Imorse fick jag ju kliva upp till väckarklockan, det var inte igår! Jobbade ju kväll veckan innan jag åkte till fjällen, sen en veckan sovmorgon i fjällen och egentligen skulle jag ju jobba kväll denna veckan å men har iaf haft två veckors sovmorgon, inte fel :P Imorgon ska jag jobba dag igen! När jag slutade idag och det var soligt och fint ringde jag till Suss som är hemma och jag visst satt ute på altan i solen. Bjöd i princip in mig själv på en kopp kaffe, hon vart jätteglad och vi satt och pratade i tre timmar om allt mellan himmel å jord!! Hon är verkligen underbar!! Så himla lättsam å snäll. Dom var hundvakt åt hennes svärföräldrars hund chili, men herregud så söt!! Å nåt som jag aldrig sett å hört förr var att hon hade NAPP :D Så himla gulligt!! Hihihi :D Så skönt att få prata av sig ostört med henne!!! Välbehövligt!!!! Så nu har vi kommit fram till en hel del saker :D Kom hem strax efter sex :P Sen har det vart soffan som gällt och kommer gälla resten av kvällen!
Over änd out!
/H

Första dagen...

... på jobbet efter semestern.
Imorse hade jag sovmorgon, sov ÄNDA till halv nio :P Sen satt jag i soffan och slappade, klickade hem ett armband från kyssjohanna, hade presentkort där som jag fick av snälla Dan & Kajsa i 30 års present
Klickade hem en present till bästa Madde å som fyller år snart :)
Sen fick jag ett mail från HM att det var halva priset på utvalda favoriter så då råkade det bli en beställning där å :P
Vart då två impulsköp :S
En klänning, vet inte ens om jag passar i långklänning eftersom jag är så kort :)
Och en tröja, gillar en annan sån här kort som jag köpte så jag passade på att ta en till när det var billigt!
Sen blev det den här korgen som jag hade tänkt förut att jag skulle köpa men tyckte det var onödigt att ta bara den med frakt!
Mmm så började denna morgon. Sen fortsatte shoppingen ute på kvantum med veckohandlingen. Sen till jobbet!! Kändes helt ok att vara tillbaka, kom in i det på en gång igen, MED ALLT om man så säger! :) Men så är det, skönt att vara där igen iaf! Vart ändring i schemat direkt å, Suss skulle Vab:a imorgon så jag ska jobba dag imorrn och kanske onsdag! Sen på fredag hoppas jag vi kan byta å för det har ju blitt lite knas för vi har bytt fram och tillbaka några gånger och så upptäckte jag att jag jobbar ju för sjutton kväll på fredag och då ska vi på brandkårsfesten :S Hoppas för gud dkull att Suss kan byta då!!!
Mmmm då så, då hade jag bloggat då igen :D Skönt å va inne i rullarna igen!!
/H
Måste ju säga att det är dåligt med kommentarer i jämförelse med besöken, så många är in varje dag och aldrig kommenterar!!! Vore kul å få respons ibland från fler än Melle å Mamma typ, dom är duktiga dom :)

Slappardag

Igår var sista lediga dagen så vi hade en slappardag hemma bara. Plockade och donade lite på morgonen, hängde tvätt. Sen kom Madde & Markus och hälsade på och vi fikade lite, the & 70% mintchoklad
Det var så kul att ses igen för det var inte igår vi träffades :)
Sen åkte R in och handlade lite och jag städade av toan, väldigt välbehövligt vill jag lova :P
När R kom hem gjorde vi mat, det vart plankstek, så himla gott!!!
Resten av kvällen var det tv som gällde! Peter kom förbi på en kaffe. Kollade näst sista avsnittet av solsidan och sen time out. Åsså så klart BB live :) utröstning var det, Sanna tuttlisa åkte ut! Hade hellre sett att Nicky åkte ut!!
Det var allt!
/H

Ett år

På ett år har jag nu tappat 17kg och jag och R har tillsammans tappat 30 kg :)
Måste bjuda på en jämförelsebild :P
För precis ett år sen:
Och det här är för en månad sen:
Det är lite skillnad kan jag lova er!! Å skönt är det!!
Gonatt på er!!
/H

Lördag

Igår pratade jag med min bror på morgonen och vi bestämde att vi skulle ta en lunch tillsammans senare. Han har precis flyttat isär från sin tjej, tråkigt tycker jag men det är ju sånt som händer så det är bara att gilla läget för en annan, men tråkigt måste man ju få tycka att det är iaf!! Det var skönt att få prata med han iaf för det var inte igår! Så vi hämtade upp brorsan och tog en lunch tillsammans med han, sen åkte vi på boa och bunkrade upp lite. Sen hem till mamma och bjöd oss själva på kaffe för hon var och jobbade :) Sen åkte vi hem till oss och kikad epå brynäs-färjestad oCH brynäs vann såklart :) Vart förlängning som vanligt när jag ska se en match :P
Sen gick vi över till Grannars och kikade på melodifestivalen med dom, Brorsan fick skjuts hem med Micke & Mia som var där, så det var ju lämpligt för han. Sen spelade vi ett parti Chicago innan det var dags att gå hem för  oss eftersom Pillan skulle upp å jobba tidigt.
En tidig kväll med Mello för första gången i år, räcker gott å väl å se finalen tycker jag om ens det, var ju inte planerat direkt. Känner att det är lite överkattat det där med mello, äh ha så många deltävlingar !? Nä tillbaka med det gamla så ska jag överväga att se på det igen! Och för det andra är det bara skitlåtar med å, fanns två bra och dom var inte i närheten av att vinna! Tack för ordet :D
/H

Borta bra....

.... men hemma bäst! Men jag kommer sakna fjällen ända till nästa gång!! Men det är ju alltid skönt att komma hem till vardagen igen oxå, så det är ju på två vis :)
Vaknade och åt frukost som vanligt. sen drog vi igång stora packningen. Packade och herrarna i huset fick stuva in allt i bilen. Sen städade vi av i stugan, pappa var ut och städade av i bastu-huset oxå. Sen var vi över och kramade om farmor & farfar och sa hej då. Dom var i precis oxå klara. Hjälpte farmor i går kväll att städa av i köket, torkade av bänkar och skåpsluckor och gläkten, i micron och allt så hon inte skulle ha så mycket idag.
Sen drog vi iväg, stannade på ett depåstopp i sveg, Robert donade lite med bilen och checkade av allt och jag var in och köpte något att dricka. Sen åkte vi vidare till bollnäs. Fick stanna en sväng på vägen oxå för bilen gick upp i temp så mycket men det var lugnt. Sen vart det Max i bollnäs för att sen åka vidare mot söderhamn.
Stannade på Maskincenter och lastade av ena skotern som vi lånat som var en ny demo och sen vidare hem till pappa och lastade av han, skotern och hans packning.
Åkte in på alen och köpte en blomma och lite till frukost. Sen hem och packade ur vårt. Packade upp allt och startade en tvättmaskin innan vi gick vidare över till grannen som vi blivit bjuden till på middag. Gav han en blomma, en mini-påsklilja som jag satt i en glasvas och tömt stenar i. Glömde ta en bild på den, har lixom glömt av mig lite med det sen jag började blogga, då tog jag bilder på allt jag gjorde och köpte :D
Fick god mat där, potatisgratäng och hemgjord rostbiff fick vi. Supergott var det!! Tack så mycket Peter & Pernilla, himla lämpligt att slippa komma hem och göra mat! :)
Fick en förfrågning av Melle oxå, och moussen som vi gjorde var köpt på förpackning så det var bara att hälla mjölk i och vispa så det var inte så svårt :D Står i krämhyllan på ica och heter fresta :D
Ser ut så här:
Kollade BB där och sen gick vi hem, Pillan ska jobba imorrn så det vart kväller tidigt, eller ja tidigt och tidigt, men tidigare än det brukar iaf ;)
Nu har vi hängt tvätt och laddat en ny maskin inför imorgon, då blir det en tvätt-dag tror jag :) Vet inte vad det blir mer för utsvävningar :P
Kanske hörs imorrn, nu har jag fått lite smak igen för det här med bloggen :D Det ni :)
/H

Dag 7, 10:e Mars

Sista dagen med gänget :)
Åt frukost och tog det lugnt en stund. Sen ringde R till henrik & Helena som har kommit hit till sin stuga. Så vi klädde oss och tog bilen upp till dom i Uppvallen och hälsade på. Drack en kopp kaffe och gosade lite med deras nytillskott Hugo. Så himla söt var han!!
Sen åkte vi hem och tog med oss släpvagnen upp och sen klädde vi om till skoterkläder och mötte upp henrik nere vid macken. Tankade lite och tog en sväng runt lofsdalen. Vart väl nån mil :) Kul var det!
Sen åkte vi hemåt igen och lastade upp skotrarna på vagnen till imorgon så det är lite mindre att göra då!
In och tog en dusch och packade sen ihop våra mat grejjer och gick över till storstugan och började med maten. Idag var det vår tur och det blev pasta med skinka och soltorkade tomater. Himla gott blev det faktiskt! Samuel ratade maten direkt och åt bara pastan för han tyckte inte om såsen sa han :P
Sen diskade vi och kokade lite kaffe. Till kaffet hade vi gjort mango/passionsfrukts mousse och hallon mousse och till det hallon och mango, 70% :ig choklad med mintsmak. Riktigt gott var det, och det här gillade Samuel oxå :) Det vart en portion över som han skulle ta till frukost imorgon :)
Sen byggde jag och Samuel lite pussel innan det var dags att gå in till vår stuga när alla där inne skulle sova.
Så nu är det BB som gäller innan läggdags här inne.
Imorgon ska det städas sen blir det hemfärd!
Snälla grannarna skrev och bjöd oss på middag imorgon så det var ju lämpligt när man kommer hem och inte orkar göra mat!
Det var allt!
/H

Dag 6, 9:e Mars

Idag har det inte hänt särskilt mycket. Mest en slappardag.
Vaknade vid nio och sa hej då till Mia som åkte hem till jobbet idag. Sen gick vi in till den andra stugan och tittade på när de små åt våfflor med glass, innan Clabbe, Jessica & Elina oxå skulle åka hemåt. Sa hej då till dom med och gosade lite med Elina. Dom hann bara bort till Linsell så ringde Jessica och då hade hon glömt handväskan så dom fick vända. Sen tog vi det lite lugnt en stund igen tills Samuel kom in och ville ta en tur upp till våffelstugan, så jag & R klädde och och följde med Hans & Samuel dit på skoter. Tog en fika där, utsikten kunde man inte riktigt njuta av för det var snöväder idag.
Sen åkte vi hem och jag tog min pusselmatta och ett pussel som jag tagit med mig och gick över till den andra stugan. Sen vart det pussel-läggning för hela slanten. Farmor gjorde mat idag. Vi fick köttfärslimpa och potatis, varma grönsaker och en god sås till, det var riktigt gott. Sen gjorde Hans & Samuel en cheesecake, men den vart inte riktigt som den skulle vara men den var god efter maten ändå, det var mandariner i så den var lite syrlig. Fick vara med och assistera lite när som gjorde den, annars hade det nog vart mest plask av den :) Men nu kan dom till nästa gång!! :)
Jaa sen byggde vi pussel resten av kvällen, farmor hjälpte till och pappa, samma med R på ett litet hörn.
Nu blir det BB tack vare att J & C glömde tv kortet :)
Inga bilder idag tyvärr! :-/
/H

Dag 5, 8:e Mars

Idag sov vi ut som vanligt, åt frukost och sen klädde vi oss och gick iväg bort till backen.
Jag hyrde pjäxor och stavar och R hyrde en hel utrustning och de andra oxå, Hans, Samuel & Mia. Sen satte vi oss i sittliften och åkte upp i backen.
Åkte rakt ner första åket för att känna lite hur det kändes. Upp i sittliften igen och sen knappliften upp på toppen.
Satans vad det blåste där!!! Sen tog vi lången runt fjälltoppen, kikade lite över kanten och kände att fy sjutton om man skulle råka sladda ut där, högt och brant!
Sen fortsatte vi runt och tog en härlig sväng runt fjället och ner för en lång backe. sen var vi tillbaka där nere. Jag & Mia gick in och delade på en öl och vilade fötterna och benen lite. Känna att man inte åker så ofta, jäkligt ont i fötter och vader får man, nästan som bortdomnad i tårna, spänner och gör ont. Drack upp och ut igen in i världens kö åsså pang! Liften slutar fungera så klart, så vi får pallra oss ur kön och bort till knattebacken för att ta oss en bit upp i backen till ankarliften. Därifrån upp till stora backen. Köer som sjutton.... jäkligt tjatigt när man betalt så mycket pengar! Men åkte några åk till iaf och sen när klockan var strax efter tre gav vi upp och åkte ner och lämnade in det vi lånat och in på afterskin och tog en välförtjänt öl som avslutning och lyssnade på trubaduren som var himla duktig och spelade bra musik!
När vi var klara där gick vi hemåt och var bara in och slog en drill och sladdade sen vidare ner till trapper och åt en god pizzabuffé.
Massor av goda pizzor fanns det att välja på, himla bra idé det där, jag som alltid har världens bestyr att välja när jag ska äta pizza älskar verkligen denna idé, när man kan ta lite av varje!
En var himla äcklig som jag bara smakade lite av med R, det var renskav och lingonsylt på den :D Usch!!! Jag & Jessica delade på ett vitlöksbröd till med aioli. Sen till efterrätt tog jag en fjälltopp :) Cheesecake med lite grädde på toppen var det, jättegott, men R fick äta upp halva för magen sa stopp :D
Jessica tog en bananasplit
Samuel tog en kladdkaka med glass
Elina fick en pinnglass hon, som alla barn får gratis om dom äter upp :)
Sen gick vi hem, jag tog en dusch, sen satt vi i soffan inne i stugan och spelade lite dagligt Angry birds, fruktansvärt beroendeframkallade spel! Nu spelar både R och jag, Clabbe och Samuel :D
Nu blir det BB bara hockeyn är slut, det blev ju självklart förlängning :@
Hörs imorrn!
/H

Dag 4, 7:e Mars

Igår vaknade vi och åt frukost som vanligt. Sen drog vi på oss skoterkläderna och tog långturen bort till slagavallen och hälsade på holmqvists. Mycket myssigt var det med klarblå himmel och få sitta på en nyskottad altan och bara jäsa. Linda skottade hela altanen när vi kom, sen fick vi kaffe & kaka i solen. Satt där och pratade nån timme
sen åkte vi hemåt och fortsatte jäsa på våran altan.
Elina fick åka fjällpulka med mamma & pappa i skidspåret, kommentaren till det när hon kom hem var: Åka mera!! :D
Sen gick vi in och tog det lite lugnt en stund innan maten. Idag var det Hans & Samuel som bjöd på kyckling och risrullar med grönsaker i, som sushi fast utan fisk i. Jättegott var det, var en svampsås till oxå med champinjoner i.
Sen packade jag och Jessica ihop och gick över till bastuhuset och bastade lite och hade lite myskväll tillsammans. Var längesen vi kunde sitta tillsammans i tre timmar och bara prata en massa, var verkligen välbehövligt och jag tror båda vi kände oss glada och nöjda efteråt, man behöver sånt ibland bara. Tack Jessica! :)
Sen gick vi in till storstugan igen och kollade vad dom gjorde. Där var det nästan dags för natta så vi gick in till oss och kollade på BB och sen spelade jag & R 500, och JAG vann denna gång!
Japp, det var allt!
Imorgon (idag) blir det backen!
/H

Dag 3, 6:e Mars

Måste börja med det jag glömde berätta om i förrgår. På Lördagen när vi vaknade upp och Farbror Hans var ut på bajs-toan som finna ute i bastuhuset :D så stod andradörren på stora huset öppen, han tänkte bara att den hade blåst upp på natten och stängde den. MEN senare när farfar skulle ta middagsölen ur sin kasse som stod där på golvet upptäckte han att kassarna med all alkohol var borta!!!! så NÅN hade under natten varit in medan vi låg och sov och stulit alla kassarna som stod där. Det konstiga var att vi hade utanför våran stuga som står mitt emot 3 plattor med öl ute på trappen på kylning, men de var kvar. Så nu är det polisanmält! Otäckt som sjutton!! Så nu låser vi allt på natten. Vi som t.o.m. brukar lämna nycklarna i skotrarna! Tur att vi inte hade hunnit varit ut med dom på fredagen när vi kom! Då kanske dom hade vart borta å, men då hade man väl iofs vaknat!
Ja men då ska vi ta gårdagen.
Vaknade upp och åt frukost. Tog det lite lugnt en stund. Sen tog jag & R oss en tur runt fjället och upp och kollade till våffelstugan som då var stängd, men den stod iaf kvar :P Sen då runt fjället, mycket fint att ta den rundan och dessutom med klarblå himmel, åh så ljuvligt.
Sen åkte vi hem och bytte om lite bar, eller ja, tog av oss hjälmarna och på med mössa och varma vantar. Sen ner till isen och gjorde farbror Hans sällskap och pimplade lite. oxå himla mysigt när det är så fint väder! Vart rätt kallt efter en stund eftersom det blåste lite där nere! Så då åkte vi hemåt.
Sått ute på altanen en stund och tog det lugnt och sen in i duschen innan det blev mat. Det var Jessica & Clabbe som bjöd på mat idag. Kalops och potatis blev det. Mycket gott var det!
Sen spelade vi ett parti plump igen, idag var pappa med ist för Samuel. R vann igen :S Får se om det ikväll blir en repris och om man då har en chans!?
Sen gick vi in till oss och kikade på Solsidan, grymt roligt avsnitt och vi skrattade högt allihopa!! Senkikade jag och R på big brother som vi fastnat i, man kan ju heller inte sluta kolla när man börjat, pinsamt men sant, men måste nog erkänna att jag tycker att det är lite kul att se på!! :P
Jaa sen vart det kväller, jag kunde inte riktigt komma till ro för jag var jättepigg, och ville spela ett parti 500 men R var så trött så ögonen höll på att ramla ihop så det vara bara att snällt gå och lägga sig!
Det var allt tror jag! (för gårdagen)
/H

Dag 2, 5:e Mars

Igår sov vi ut. När jag vaknade hade frukosten börjat dukats upp på bordet. Så det var bara att kliva upp och sätta sig vid dukat bord, lyx!! :)
Läste kuriren samtidigt som vi löste melodikrysset för att tävla med den andra stugan :) Vi löste ut det, även dom :P
Sen klädde vi på oss och körde ner släpvagnen till parkeringen nere vid vägen eftersom den stod mitt på gården.
Sen botaniserade vi genom alla affärer, 3st :D tog lite broschyrer, hittade en så himla rolig :D
Hittade en mössa som jag funderar på att köpa som det står lofsdalen på. Hittade oxå en skitcool pälsmössa
Sen när vi kom tillbaka upp til stugan satt vi ute på altanen och myste lite.
Jag klöpp farbror Hans. Och sen åt vi lite lunch. När vi kände oss nöjda gick vi in till oss och duschade och gjorde oss klara för lite mat. Pappa och Mia gjorde mat och vi fick lax i foliepaket och potatis å broccoli, mumsigt var det. Sen vart det fruktstund i soffan innan det var läggdags för Elina.
Sen spelade vi lite plump tillsammans med Jessica, Clabbe och Samuel. R vann. Sen gick vi in till oss och fortsatte kortspelet där tillsammans med pappa. Spelade ett parti Chicago och då vann jag, efter att ha legat sist rätt långt in i matchen. Sen spelade jag och R ett parti 500 då vann han igen. Sen kollade vi reprisen på solsidan innan vi gjorde kväller.
Det får vara allt för idag, eller igår kanske man ska säga! :)
/H
Måste till sist bjuda på en bild på mig och mitt gudbarn Smilla från dopet förra helgen

Dag 1

Imorse klev vi upp klockan sex då klockan ringde för R skulle skjutsa mig till jobbet till sju för att jag skulle slippa ta bil och kunna åka direkt då jag slutade istället för att behöva hem först! Snälla R ställde självklart upp! :)
Jobbade fram till klockan ett då snälla Suss kom in och bytte av mig. Hon är helt otrolig! Utan att jag behövde nämna det ens så erbjöd hon sig att komma in en timme tidigare för att vi skulle komma iväg , jag tackade glatt ja!
Så, klockan ett bar det iväg. Pit stop uppe vid preem först på donken och in på preem och handlade mig tidningar och ett lypsyl eftersom läpparna är som fnöske.
Åkte i en bra marsch-fart och var i sveg för nästa stopp vid fyra. Åt lite sedvanligt på sibylla och sen vidare mot härliga Lofsen.
Åkte direkt till ica där vi hämtade upp en leverans från systemet som vi så lämpligt beställt hit. Vid fem var vi vid stugan och ingen var till vår förvånan här så vi fick åka tillbaka ner och hämta upp nycklarna.
Upp tillbaka till stugorna och packade in. Ringde farfar & farmor och dom svängde precis av vägen upp mot stugorna och kunde åka rakt upp bara. Snor halt var det på gården så jag visade in dom bara och hjälpte dom bära in sakerna eftersom dom är dåliga på benen och jag befarade ett benbrott om dom skulle halka runt med packning på gården. Farfar tackade glatt :)
Vi gick sen in till våran stuga och packade upp allt och bäddade våra sängar.
Sen kom Jessica, Clabbe & Elina och lite senare Hans & Samuel. När vi donat klart inne hos oss gick vi över och var lite social, och gosade lite med Elina, tills pappa & Mia ringde och hade kört fast på samma ställe som förra året. Så Clabbe & R fick spätta ivåg och hämta skotrar så dom tog sig upp med släpvagnen till stugan.
Nu har vi ätit och druckit lite gott och har precis gjort en brasa för att få upp värmen i vår lilla stuga.
Imorgon väntar nya äventyr, vad beror på vädret :)
Natti
/H

Lofsdalen

Tänkte att jag skulle ta och uppdatera mig med ett inlägg innan vi drar till fjällen, HADE TÄNKT att FÖRSÖKA uppdatera varje dg där MEN jag lovar ingenting!! :P
Hmm ja vad har hänt här sen sist då?
Gjorde ju ett tappert försök att mobilblogga där vid alla (L) dag men gav upp rätt fort när det inte blev som jag hade tänkt mig, bara halva inlägget kom fram och bara en av bilderna så då jag jag genast upp.
Detta var bilden som inte kom med på vad som var i paketet!
Och fattiga bloggesse har inte kommit fram med en Iphone app att blogga via ÄN fast den var på G redan INNAN jul hmmmm......
Ja men sen sist då.... jo vi började ju dona uppe men nu står det lite stilla eftersom vi inte vet vad vi ska ha för färg på väggarna där.... förslag tages hemskt gärna emot!!! Vill inte ha grått för det har vi på resten av övervåningen och inte beige/latte för det har vi i hallen och i trappan upp! Helst ska det inte vara för mörkt eftersom det endast finns ett fönster där och det är det som finns i balkongdörren. Iofs så kan man ju ljussätta bra då ist om man ska ha en mörk färg! Förmodligen kommer det att bli ett biljardbord där uppe, eller vi vill ha det iaf.
Var till brorsan förra helgen då han fyllde år.
Han fick en komihågmatta av oss :) Står Mobilen, Plånboken, Nycklarna på den, han som är så glömsk tyckte vi skulle ha en sån :D Malin, jag å R satt här innan vi åkte dit.
Så här kul tyckte R att det var :D
Mmmmm.... sen har det bara vart det vanliga tror jag fram till i helgen, då allt vände! Nee haha var bara så roligt att skriva :D
På fredag efter jobbet åkte jag till Mickis och hjälpte henne & hennes syster att garnera smörgåstårta till Smilla & Lucas dop. Sen sprang jag hemåt och mötte Lisa & Mattias på gården. In och svidade om och tog oss en fördrink här och så kom R hem från grannen. Sen knallade vi ner på Pizzan och åt lite och drack lite öl och pratade och hade det supertrevligt!! Sen gick vi tillbaka hem och såg vilka som blev utröstade från Lets dance och fortsatte vår trevliga kväll.
Toppen var det och det kommer vi definitivt att göra om!! Lisa och jag är ju släkt och hon har börjat jobba på Active, superkul!!
På lördagen vaknade vi och gjorde oss klara direkt! På med finkläder och iväg först upp till J & C med kakor som jag bakat till Elina som fyllde 2 år i helgen och sen vidare in mot Ulrika Eleonora och Smillas dop. Jag fick bli gudmor även till henne eftersom jag är det till de andra 2 bustrollen!
Båda barnen var så duktiga så, inte ett ljud när prästen döpte. Sen upp till Mariagåden och åt en fördömd smörgåstårta och sen en kopp kaffe. Vidare hemåt hade vi tänkt men åkte istället till Elina idag och firade henne då vi ändå var på G liksom. Hon fick en klänning från Polarn & Pyret och nike strumpor av oss, massor av fina kläder och saker hade hon fått! Sen hem och varvade ner ett par minuter innan vi drog vidare hem till pappa & Mia. Mmia fyllde 42 år, fick lite mat där, olika pajer, mycket gott, drack lite smultronvin och pratade lite med alla innan vi fick skjuts hem av Robin & Julia.
När vi kommit hem och vi satte oss i soffan kände jag mig alldeles kontig i magen, ont gjorde det liksom. Tog av mig byxorna ifall det satte åt för mycket tänkte jag men icke det hjälpte inte. Så jag tog mig en kopp the och sen gick vi och la oss. Vaknade 02.14 och fick springa halvt snubblandes nerför trappan. Stod som en fontän ur munnen och därmed var magsjukan igång.... gick och la mig och kände mig bättre men vaknade en timme senare och samma sak igen. Fy faaan, magsjuka är verkligen det värsta man kan ha!!! Kallsvettig och svimfärdig pallrade jag mig uppför trappan igen och stupade i säng. Vaknade på morgonsidan och sprang ner igen på toa sen däckade jag i soffan. Sov typ hela dagen. Ringde jobbet och förvarnade om att jag inte skulle komma på måndag och jobba. Upp och la oss och vaknade 02.30 denna gång av att R var upp och hade en repris av min natt. Jahapp, skönt att vi fick samtidigt tänkte jag, så att man inte smittar varandra om igen och sen eftersom vi ska till fjällen i slutet på veckan. Han sov mest hela dagen, jag försökte vara uppe mer men vågade inte äta nåt. Mamma kom med Blåbärssoppa och Coca Cola. Pratade med henne genom dörren bara. OCH så kom ett sms: ni har inte magsjuka, ni har blivit matförgiftade, alla som var på dopet och hade ätit smörgåstårta låg och kräktes :S Stackars Mickis & Madde säger jag, fy sjutton och ha nåt sånt på sitt samvete. Man vet ju inte om det är handhavandefel eller om det var nån ingrediens, kan man ju aldrig veta!!!
Men nu så igår var vi rätt pigga båda två!! Jag tvättade 5 maskiner med tvätt i alla former efter sjukan för att vara på den säkra sidan. Och städade hela huset. Skönt att ha det gjort å innan man ska till fjällen!
Byggde klart mitt pussel igår oxå, ska ta med mig ett nytt till fjällen tänkte jag, och så tänkte jag ta med mig pärlor och göra lite mer örhängen och armband.
Japp det får vara allt! Hörs i Lofsen!
Bye
/H
Måste bara lägga till en sak som jag såg nu medan jag lägger in bilder!
En man på 80 år som har egen blogg och bloggar varje dag och lägger in bilder, magnaten tror jag bloggen hette! Fan va skönt, vilken cooling!
Och till slut  en härligt kall bild på mina gullisar :D

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus