Men nu jäklar!!!!

Har inte bloggat nåt förra veckan, men det har vart så mycket annat och jag har tagit itu med andra saker som tagit tid att tänka över och sätta mig in i ordentligt!!

Sammanfattar vad jag gjort lite snabbt för jag kan nog inte återge varje dag rätt av tror jag för det kommer jag nog inte ihåg eftersom jag koncentrerade mig på annat!! :P Men jag ska försöka.

Städade på min fars jobb, och var på af på lite info på måndagen iaf.
Tisdagen bestämde jag mig för att mitt nya liv skulle börja :P Såååå jag har tagit tag i saken och börjat tänka på vad jag stoppar i mig!!! Känns skönt att nu ha tagit tag i det och jag har en vän som oxå gör det så att vi kan stötta varandra och det känns jätteskönt!!!
Onsdagen var jag & R till Hudik för att jag skulle få min spruta och det gick toppen!!! :) Var så nervös så jag hade handsvett innan, R tänkte följa med in men sköterskan sa att han kunde sitta kvar och jag tittade ledsamt på han och sköterskan tog mig på axeln och sa att det skulle vi klara själva :S På vägen in frågade hon om jag var nervös och gruvade mig och jag svarade jaaa med darr på rösten och hon sa men oj då och att det inte skulle vara nån fara. Tror hon talade om namnet på doktorn 4 gånger. Fick lägga mig på ett röntgenbord och dom ställde in alla apparater och hissade upp mig och förklarade hur det skulle gå till. Jag var så nervös och bara stirrade och svettades!! :S Sen kom doktorn in och jag vågade inte ens fråga om det skulle göra ont för då tänkte jag att jag skulle slippa vänta mig något. Doktorn kom in och presenterade sig och började sälla in alla apparater och dom spritade mig och sen så började han spruta och till min förvåning kändes det inte :D Vart så glad!!!! Slappnade av och bara låg och kollade på allt resten av tiden. Han sprutade in hela sprutan och då började det spänna runt där jag har ont vid nyckelbenet men den smärtan har jag ju varje dag så den gjorde mig ju inget, den vet jag ju hur den känns!! Så sen gick vi på stan och tog en fika, jag tog bara en kaffe :) Sen handlade vi present åt Petra på ombonat!! Gud så trevliga dom är där och vilken service!!!
På kvällen åkte vi till Petra på kalas och jag drack bara en kopp kaffe. Var lite sugen på smörgåstårta men jag tyckte eftersom vi precis ätit att det var lite onödigt så jag struntade i den!! :) *duktig* Hon vart glad för presenten!!

På kvällen fick jag mer och mer ont sen efter sprutan och var riktigt svullen, då hade jag så mycket av den värken som jag brukar ha att jag bara kunde ligga ner!! Tog en värktablett innan jag skulle sova och somnade och sov som en stock hela natten!! :)


Torsdagen hade jag fortfarande skiiiitont och skrev till min kusin Sofia att hon fick komma till mig om hon ville för vi hade bestämt lunch på stan men eftersom jag inte ville åka nånstans och inte kan stå upp så länge när jag har så ont så hon kom och hälsade på mig, eftersom hon skulle gratta mig, lite sent, men så är det när man båda har fullt upp jämt!! :P Fick en jättefin kryddlåda av henne och rosa-tulpaner!! Älskar ju rosa!!! Vet inte om hon hade tänkt på det :)

(har idag oxå ställt fram mitt enda påskpynt som ni ser på bilden, tycker påsken är lite överskattad)

Fredagen skjutsade jag i R på jobbet till åtta och sen skulle jag åka till mormor för att packa lite loppisgrejjer till lördagen då vi skulle stå på e-center och sälja lite Tommy & jag. Kom till norrberget sen kom ett varningsmeddelande upp "cooling temperature" ringde R och han frågade vad temp-mätaren stod på och jag sa rött. STANNA sa han så kommer jag. Väntade och han kom och skruvade och donade lite sen fick jag åka vidare. Ner till mitt gamla jobb, Vågbroskolan och lämnade lite Oriflame och pratade lite med dom där, saknar dom verkligen!!!! Sen upp till mormor och vi höll på hela dagen och packade och donade där nere på loppis, rensade och städade. :) Hade en sån mysig dag med mormor, hon är verkligen världens bästa!

R kom och vi packade in allt i bussen som vi skulle ha dagen efter och han var ut till våran bil sen och skulle fylla på lite vatten, och då märkte han..... det var nå läckage i termostaten tror jag det var, och så måste vi byta expansionskärl :S HATAR våran bil!!!! Åkte ner och hämtade mattan som hade kommit och sen hemåt. Fick stanna och jag & R bytte bil på vägen för jag tyckte det lät konstigt. När jag kom hem och öppnade dörren så hade vårt bord i hallen rasat för benet har vart lite löst länge och R har inte grejat det fast jag har sagt åt han, så alla ljusgrejor hade åkt i golvet och det var glas ÖVERALLT i hallen :( Trodde jag skulle börja grina!!! Sen vart det till att sätta sig och ta det lugnt resten av kvällen, när jag hade fixat och lagt på mattan som passade perfekt!!


Lördagen möttes jag & Tommy på e-center vid nio och packade upp alla våra saker.

Satt i entren vi. Sålde bra till en början men efter tolv avtog säljandet.... fast det var folk :/ Men det var en riktigt rolig dag iaf!!! :) Tommy är oxå världens bästa, han är som den morfar som jag inte har, du är bäst!!! :)


Vid tre, halv fyra packade vi ihop eftersom vi inte sålde nåt och åkte hemåt. Packade ur allt och tog en fika hos mormor, jag tog bara en kopp kaffe :P
Hem och åt lite mat och sen kom Sofia och hämtade oss och vi åkte vi till henne & Marcus och partade lite med dom och vår granne Peter Otter. Hade en VÄLDIGT trevlig kväll, TACK!! Vart Olles oxå innan vi var klara, fast vi hade bestämt oss för att inte gå ut :P Kan bli så ibland!! :D

Söndagen sov vi LÄNGE!!! :) Klockan hade ju ställts om oxå! Filmdag vart det. Tog en promenad till Clabbe, Jessica & Elina och hälsade på bara, var så länge sen vi träffade dom, och så behövde vi luft kände vi. Hade ju regnat hela natten och det hade frysit till is så det var jättefint på träden och buskarna!!


Måndagen hade jag bestämt med Melle men vi var för trötta båda två så vi flyttade fram våran dag :)
Vägde mig idag för att det hade gått en vecka och jag hade gått ner 3 kilo :O Och 5 cm runt midjan :O Riktigt nöjd med resultatet och jag blev verkligen sporrad att fortsätta!! :)

Det var allt tror jag!!

/lyckliga H

Teckningar!! :D

Satt hemma hos mamma över en fika och kikade på lite gamla teckningar som jag och min bror gjort när vi var små :D Är ju bara tvungen att dela med mig lite :thumbup:

Först ut är en teckning från mig och lillebror till mamma!
Gillar hatten/mössan som sitter liksom ovanför huvudet :D Likaså rötterna på träden (har verkligen tänkt på allt)


Nästa är en gubbe gjord av min bror (sa mamma) han gjorde alltid såna händer!! SMÅ!!! :D Till och med rosett på skosnörena :D Gillar oxå slipsen som ser ut som nåt helt annat :D


Här är en teckning som lillebror fick på sin 3 årsdag av mig 7 år. Coolt med en tårta på högkant :P


Riktigt ful gubbe, gjord av mig 7år och lillebror 3år till morsdag -88. Gullvivorna var ju rätt fina iaf måste jag säga!! Syntes ju direkt vad det var för en blomma iaf :)


Nästa på tur är en teckning gjord av mig 7år. Genomskinliga stövelskaft :D Snygga effekter till hopprepet :D (det står girl på tröjan kom jag fram till tidigare, hi hi)


Sist ut är en teckning av min bror! Jaa vad ska man säga!! Han skrev de flesta bokstäverna spegelvänt, alla på den undre raden :D Har inte lyckas tyda vad det ska stå än!!
Vad gäller gubben.... afrokrull?? Små gluggar mellan tänderna, NEJ!! :D Vet inte vad jag ska säga om händerna haha :D Skulle vart kul att veta åldern på tecknaren!!


Det var allt!! :D

Kommentera mera!!

/H

Lite nytt

Glömde berätta att när vi kom hem hade vi fått en present av vårt elbolag med posten. R tyckte väl inte att det var en sån kul present men jag vart jätteglad, hade fått ett Pocketogram. Man kan gå in på pocketograms hemsida och välja en bok man vill ha och så skickas den hem i brevlådan helt gratis!! :) Är inte hundra på vilken bok jag valde men jag tror det var den här:


Jaa sen på lördagen kom 2 personer från Uppsala och köpte våran kökssoffa. Den vart ju över när vi möblerade om och den får inte plats i köket och så har vi inte ett förråd som är stort nog att förvara den i och vi kände att vi var klara med den så nu är den väck, och vi lite rikare :P
Har fler saker till försäljning så gå in och titta här vet ja!!
http://www.blocket.se/gavleborg/Ergorapido_och_draught_master_26063701.htm?ca=5&w=1
http://www.blocket.se/gavleborg/Gungstol__stolar__tv_bank_mm_26063187.htm?ca=5&w=1

Igår åkte R iväg på jobb till Linköping, skittråkigt tycker jag men men det blir ju pengar iaf!! Gick bra första natten iaf :P Tycker ju inte att det är så kul att vara själv hemma när det fortfarande är så här mörkt, är bättre på somrarna när det är ljust längre!! Han kommer hem på tisdag som det ser ut nu.
Jag hade en riktigt tv-tittarkväll igår, började med reprisen av Desperate Housewives (det kan man ju inte se för många gånger) på 5:an, sen Vad blir det för mat på tv4+ och sen Hollywoodfruarna på 3:an. Sen Wipeout på 5:an följt av Ballar av stål på samma kanal. Sen gick jag upp och kollade på Johan Falk - Leo Gaut, det som var kvar, på 4:an :D
Satt med datorn i knäet och kikade lite på allt möjligt medans.... Köpte bl.a. en matta på Ellos för jag hade 40% rabatt märkte jag så då var den ju rätt billig! Ska ha den i vardagrummet under bordet.


Nu ska jag åka med mamma till Af på öppet hus, få se vad det kan ha att bjuda på, hoppas på nåt kul! Nu vill jag ha nåt att göra om dagarna!!

/H

Innan jag dör - Jenny Downham


Boken handlar om en 16-årig tjej som heter Tessa som har leukemi sedan 13-års ålder och vet att hon ska dö.
När det går upp för henne att hon kommer att dö och att nu går det bara åt ett håll så kommer hon att tänka på saker som hon inte kommer att få vara med om och inte kommer att hinna göra, som tex att aldrig börja skolan igen, aldrig bli berömd eller lämna något av värde efter sig, aldrig gå på college eller ha ett jobb. Hon kommer inte att få se sin lillebror växa upp. Hon kommer aldrig att resa, tjäna pengar, köra bil, bli kär, flytta hemifrån och skapa sig ett eget hem!
Eftersom hon har massor av saker hon vill göra innan hon dör så skriver hon en lista över de viktigaste sakerna som hon måste göra, tex. att få uppleva kärleken. Och hur går det den dagen hon måste säga ja till allt!
Vi får följa henne på vägen genom listan tillsammans med hennes kompis Zoey som hon har som hjälp, sin pappa som bara blir oroligare för varje bock på listan, kommer hon att hinna med alla saker på listan som bara blir längre och längre?

Riktigt bra bok, sorglig ibland, lättläst och man kommer snabbt in i boken!! :thumbup: Rekommenderas verkligen!!

Författare: Jenny Downhamn
Titel: Innan jag dör
Översättare: Helena Ridelberg
Genre: Roman

305 sidor

Jag har boken om någon vill låna!!


Åter till verkligheten!

Imorse vaknade man upp och hann knappt kliva ur sängen innan packningen var igång :P Åt lite frukost där emellan sen fortsatte packningen. Karlarna piskade täcken, kuddar och filtar och lastade skotrarna på släpvagnarna medan vi städade ur stugan. Märktes att vi vart många för fy satan va dammigt och skitigt det var runt golven, det bara smattrade i dammsugaren :P Sen var det till att tanka bilen och åka hemåt. Stannade i Sveg på sibylla och tog ett big meal igen oxå. Åkte vid 12.20 och var hemma i stan 16.45 så det tog inte så lång tid med tanke på att vi stannade i sveg i typ 45 minuter oxå.
Åkte in på Maskincenter med 2 skotrar och sen hem med bruschan & Petra. Vidare ut till vågbro och lämnade dongeln vi fått låna av Leif och sen in till pappa och hämtade packningen vi haft på deras släpvagn. Sen ner på Alen och handlade lite till frukost och lite fredagsmat, blev räkor.
Slutligen klev vi ur bilen hemma! Skönt var det faktiskt!!!!
Hade 15 grader i vardagsrummet så det blev en brasa ganska så direkt. Öppnade ALL post, heeeelt sjukt va post vi hade fått!! Kändes som att det var mer nu är då vi vart i Thailand i en månad :P

Jaaa på onsdag mina vänner ska jag få min efterlängtade kortisonspruta in under nyckelbenet, hade fått röntgentid nu med posten :S Usch, är så satans nervös redan!!! :( Om jag tänker på hur ont det gjorde när jag fick den i axeln så vill jag inte ens tänka på hur det kan kännas då man får den in i nyckelbenet frampå där det är stenhårt :O usch usch usch!!! Mamma ska följa med mig som stöd!! Ska ända till Hudik så jag vill inte åka själv om jag inte kan köra efteråt kanske åsså måste jag ha nån som kan lugna mig!! :S Hoppas hon får vara inne med mig, det får hon säkert inte eftersom det är röntgen samtidigt som dom sprutar för att det är så viktigt att den kommer exakt för att den ska ge rätt effekt!!

Jaa ikväll ska jag börja med en ny bok oxå :/ så tråkigt det ibland. Ibland kommer man in i böckerna direkt och ibland tar det lite tid och ibland kommer man inte överens med boken alls!! Den boken jag läste sist var sååå bra så den var superlättläst och man kom in i den snabbt!!
Tänkte börja med boktips här eftersom jag läser så mycket nu! Såå om ni scrollar ner och tittar  på högersidan så finns det under kategorier nu Allmänt och så Pyssel, nu kommer det oxå att komma till en som heter Boktips tänkte jag! Där kan ni då sortera ut inlägg om ni trycker på en viss kategori!! :)

Nä nu ska jag kolla på vem som åker ut let´s dance ikväll!

Gonattkram

Lofsdalen dag 6

Ja idag har vi gjort den sista dagen i Lofsen!

Vaknade upp till snöblandat regn eller mer regnblandad snö... vart inte så mycket gjort. Jag & R tog en skoter ner till affären med lite flaskor och burkar som skulle pantas och krossas. Köpte lite mat till idag för panten, korv och stuvade-makaroner stod på menyn. Åkte upp till stugan igen och gjorde inte så mycket. Man vart plaskblöt av att vara ute och det var ju inte så kul, så då fick man ta och gå in igen. La lite patiens och satt bara, kollade lite på internet å så. Gjorde våfflor till lunch. Sen in och duschade och gjorde ingenting ett tag till tills det var dags att laga middagsmaten, stuvade makaroner och korv. Farmors stuvade makaroner är ju såååå goda, och hur jag än försöker så kan jag inte göra dom lika goda, blir inte alls samma smak. Nu stog jag och kollade och ska försöka härma nästa gång jag ska göra det hemma, hoppas på bättre lycka då! Men jag antar att det inte blir samma sak ändå, fattar inte vad det är!!

Jaa nu sitter jag här igen och kollar facebook och bloggar lite. Snart, bara Elina har somnat ska vi spela ett parti plump igen, hoppas på lite bättre resultat ikväll :P
Sen är det bara att ladda inför hemresan imorgon.... tjatigt :( Men men, nån gång måste man ju tillbaka till verkligheten igen :)

Hörs när jag kommit hem!

/H

Lofsdalen dag 5

Idag har vi bara haft en slappar-dag. Jag, Robert & Robin tog skotrarna upp till våfflan för en fika och sen åkte vi till affären och handlade lite förnödenheter. Hem och drack nån cider och spelade lite kort och sen har det inte vart så mycket mer.
Pappa & Mia gjorde maten idag, lax, potatis och romsås. Lax är ju inte min favorit så jag åt bara lite av den och gav R resten. Åt mer potatis, ungsgrönsaker och sås, gott det å!!
Efter maten spelade vi en plump då Elina somnat, jag förlorade!! :S

Nu blir det inte så mycket mer idag!

Imorgon ska vi kanske ta en skotertur om vädret tillåter!

Inga foton idag.

/H

Lofsdalen dag 4

Imorde vaknade vi så klart :P käkade frukost och sen funderade vi på vad vi skulle göra. Några tog skotern upp till våffelstugan en sväng. Vi gick ut och satte oss på baksidan bara en stund i solen och jäste. Hans gjorde upp en eld och vi grillade lite korv och hamburgare.


Sen gick vi in och fixade till oss lite och gick iväg till skidbacken på afterski med trubadur: Bengan

SUPERKUL var det verkligen!! Alla var så laddade och Robin bjöd på hot-shots och pappa bjöd på öl. När det var slut gick vi hemåt

Clabbe & Jessica hade gjort mat, det blev fläskfilé, potatisgratäng och rödvinssås. Jättegott var det!!!

Sen var jag lite barnvakt åt Elina när Jessica & Clabbe medan dom diskade. Efter det gick vi över och kollade på Småstadsliv 1 och skrattade hur mycket som helst. Har druckit en massa drinkar och cider och sen kollade vi på Desperate Housewives.

Nu har jag och pappa spelat lite 2 mans whist, det var inte jag så bra på, men det kan ju bero på att jag inte fattade så mycket av det!! :P

Nu ska vi snart gå och sova lite igen!

/H

Lofsdalen dag 3

Imorse sov vi ut efter att ha lagt oss tidigt igår, var supertrött efter skidåkningen! Gick och la oss strax innan elva och vaknade halv 10 idag :P Konstigt nog hade jag inte sån träningsvärk i benen som jag hade trott, det känns ju lite grann men absolut inte så att jag inte kan röra mig så det var ju skönt!

Åt frukost och sen klädde vi på oss täck-kläderna och begav oss ner till isen och pimplade lite. Blåste en hel del så det vart inte så hemskt långvarigt men nån timme blev det iallafall!!


När vi kom tillbaka upp till stugan så satt vi ute på verandan i solen och njöt och åt lite korv med bröd och några åt kalla köttbullar som Robin köpt, det gillade även Elina starkt!!! :D


Sen gick vi in och duschade och gjorde oss klara sen gick vi över och började göra pizza, jag & Robert, Henrik & Petra, Robin var oxå med på ett hörn! Hade gjort pizzasallad oxå som vart jättebra faktiskt! Alla tyckte det var gott så det var ju roligt!

Efter maten plockade vi undan och Petra diskade med lite hjälp av Robert. Sen spelade vi ett parti plump jag, Jessica, Clabbe, Samuel, Bruschan och pappa. Pappa vann och Jessica kom tvåa. Skönaste kommentaren kom av Samuel när han hade fått för många stick och vi sa att han "sprack" då sa han: "Sprack jag?? Gör det ont??" :D hahaha!!

Nu sitter vi inne i våran stuga och ska väl kanske natta snart om vi inte kommer på nåt annat skojsigt att göra!!

Over and out

/H

Lofsdalen dag 2

Gårdagenbörjade med melodikryss som gick utmärkt att lösa! :) Efter det klädde vi på oss alla täckkläder och tog skotrarna och åkte runt fjället, kallt och blåsigt var det, men KUL!

Stannade till vid våffelstugan och tog oss en fika oxå, vart en varm choklad för mig.

Sen åkte vi hem och jag klöpp min farbror Hans och sen R och sen rakade sig R äntligen.... han sparade en mustasch en stund som sen rakades bort :D

Satt på verandan och njöt lite i det fina vädret en stund innan det kom in lite snö över oss. Sen var det Hans & Samuel som bjöd på mat, det blev kyckling och ris. Mycket gott var det! :) Efter maten gick vi in till våran stuga och jag funderade på om jag kanske kunde göra nåt av det garnet som blev över från mina vantar och då blev det små vantar till Elina :)

Sen gjorde vi oss iordning och gick ner på Trapper där det var rockabilly-party! SKIIITKUL var det! Dansade gärnet :D

Kvällen blev lång och vi kom inte ens hem förens vid 2 :)

Imorse när man vaknade vid halv 10 var man ganska mör. Lite träningsvärk efter skoteråkningen igår och lite smått med bakfylla... :P Åt lite frukost och sen packade vi ihop oss och åkte iväg upp till backen jag, Mia, Petra, Robin & Samuel. In på skiduthyrningen och hyrde lite grejor, jag hyrde pjux & stavar. Bytte om vid bilen och sen upp i backen. Mia, Petra & Samuel åkte barnbacken en stund och jag & Robin tog sittliften upp till de stora backarna.

Efter ett tag kom Petra och åkte med oss och sen sladdade vi in på afterskin och tog oss lite att dricka. Samuel & Mia kom oxå efter ett tag. Samuel hade ledsnat och ville inte åka mer, ville ringa pappa för skjuts hem, men efter lite bearbetning så fick jag han att åka en gång till med mig för att visa han hur vi skulle kunna åka tillsammans i de stora backarna och det nappade han på direkt, men om han inte gillade det skulle han få ringa pappa när han kom ner igen.

Så han & jag tog sittliften upp, var lite nervös för hur det skulle gå med tanke på höjden på liften och så bar det av neråt med han hängande framför mig med mina stavar som stöd framför han. Jag som redan innan hade ont i benen fick om möjligt ännu ondare. Helt skakig i benen när jag kom ner. Blev uppmött i backen av de andra och Samuel var lyrisk och ville absolut åka igen, även om jag hade ont i benen så hade jag ju inte hjärta att säga nej sååå vi tog liften upp igen tillsammans med de andra.

Åsså bar det av neråt igen, oj oj oj så ont jag hade i benen. men ner kom vi och det var sista åket, 4 timmar var avverkade. In på afterskin där Robert, pappa, bruschan och Hans satt och väntade. Dom har åkt skoter idag istället dom. Tog en cider och sen gick vi och lämnade tillbaka det vi hyrt och åkte hemåt. Duschade och sen var det mat i storstugan. Farmor & farfar bjöd på mat idag, kött potatis och sås vart det, mycket gott!! Hjälpte farfar att diska lite efter maten. Elina fick sig en flarra välling hon :)

Hans var lite avundsjuk på våran slalomåkning så han improviserade lite hemma istället :D

Nu har vi kollat på säsongspremiären av wipeout och ballar av stål.

Tror att det kan bli sängen nu snart, är bra nog mör och har en känsla av att jag kommer att vakna med jordens träningsvärk i låren imorgon!! :S

Det var allt för idag!!

/H

Lofsdalen dag 1

Ja efter många om och men med packning hit och dit så kom vi iväg. Hämtade ett mobilt internet hos min morbror som vi fick låna och sen förbi hos mormor och skulle bara säga hej men det blev en snabbfika oxå, mamma kom oxå dit. Sen åkte vi ner till af, hade glömt lämna in närvarolappen för att jag skulle få några pengar men dom sa att det nog skulle gå bra ändå för det vara ju bara 2 dagar för sent, tur jag kom på det innan vi åkte iaf!!! Sen vidare upp till pappas jobb och lämnade lite grejor där som dom fick ta åt oss upp och sen för att vi skulle kunna få in bruschan och Petra i bilen! :P Hämtade upp dom och all deras packning och sen upp till pappas jobb igen och packade om lite och lämnade lite mer åt dom. Sen packade vi på skotrana som vi skulle dra med oss upp och sen iväg! Rågad bil och vagn med 2 skotrar, värsta tattarpacket!! :D

Vi stannade i Sveg och åt på sibylla på vägen upp och sen vidare igen sista biten. Var framme vid 4 tror jag klockan var. Packade av allt och sen packade in och upp allt i stugan. Kopplade in tv-spelet för att spela lite buzz tillsammans med lite öl/cider, men icke, tror det beror på scarten så idag kommer det hit en ny och hoppas på bättre lycka med den! Pysslade lite istället, Petra gjorde en tavla och jag stickade ett par vantar! Kommer bild på dom i nästa inlägg för jag har inte fäst trådarna än!

Idag vaknade vi upp till klar himmel och solsken, så nu efter melodikrysset så ska vi ut och ta oss en skotertur runt fjället. Sen hem och njuta lite på verandan tror jag :)

Kram kram


Lofsdalen here we come :P

Idag ska vi åka till fjällen, lofsdalen, ååååhhh vad jag längtar dit ska bli fruktansvärt skönt att komma dit en stund! Men först, veckan som gått!

Ja måndagen har jag ju berättat lite om tidigare... Städade min pyssel låda. Shit va grejjer jag har :O har jättemycket smyckesaker man kan göra och  massor av broderier, garn till stickning och massa påbörjat!!! Mamma gick hit och sen åkte vi till henne och hon permanentade håret på mig!

Resultatet vart jättebra, inget pudelkrull, var lite orolig för det, men tänkte det finns ju platttång isf, det vart fina lockar bara! :) Måns låg på sin vanliga plats och kontrollerade allt vi gjorde! :D

Sen gjorde vi mat, våran favorit: Rotmos & grynkorv!! Mmmmmm så himla gott!! Åkte och hämtade R på skytten sen där han var och skottade snö på taken.

Tisdag: Skulle träffa Petra men hon kunde inte för som hade fått in vatten på väggen i hallen så hon skulle försöka få tag i bovärden. Åkte till pappas jobb och städade lite istället, var inte så farligt skitigt den här gången! Åkte sen ut till Ecenter och handlade lite så vi skulle ha frukost hemma hela veckan innan vi ska åka. Åkte till mamma och tog en snabbfika med henne. Sen hem och donade lite sen kom R hem och hämtade bilen för han och Gunnar skulle köra en säng till Madde. Jag bakade morotsmuffins som jag ska ta med till fjällen och bjuda på, gör alltid nån kaka och tar med mig, hittade ett recept på morotsmuffins hos mamma så jag provade det, är som morotskaka fast som muffinsar. Smakade på en och dom vart toppengoda!! :) Recept finns om nån är intresserad!! :) Hojta till bara!! Sen ringde Therese G och frågade om vi skulle vara hemma så hon och familjen kom och hälsade på. Felicia är helt galen i bulla :) Sträckte sig efter sista bullen så hon fick den :D

Onsdagen hände inte så mycket, vart en lugn hemma dag. Kan inte komma på nåt annat. :/

Tordagen kom Madde hit och hon färgade håret på mig, åh vad skönt och slippa den hemska utväxten. Har inte färgat sen före jul så det var bra nog kan jag lova!! Resultatet blev superbra, hade köpt hårfärg på H&M denna gång, billig och bra var den!! Kan rekommenderas, sved inte lika mycket i hårbotten av den heller, eller det kändes inte alls!! Hahahaha, måste berätta en sak :D Vi skulle äta lite glass, åsså hittade jag lite chokladsås i kylen men den brukar vara så svår att få ut så jag tänkte att jag värmer den lite lite granni micron.... gjorde det i ett par sekunder bara åsså tog Madde ut den, och jag hör aj aj och så tittar hon på mig med stora ögon om den såg ut så innan och jag kollar flaskan är som en boll!!! :O Helt uppblåst!! :D Hahahaha nä sa jag!! Och hon kastade upp flaskan på bänken för den var tokhet!! Mä sa jag hade ju bara den inne i ett par sekunder, va konstigt!! Sen när jag skulle skruva upp korken på den så sa jag (som tur var) att jag håller mig över slasktratten för man vet ju inte med den här bomben om allt flyger ur som en raket eftersom den ser ut så här.... och mycket riktigt, med en högljudd prutt kom det mesta av såsen ut med en jäkla fart. Vi skrattade så vi höll på å kissa på oss!! Fatta om jag stått med den riktad mot henne, hahahaha!!! Ja herregud!!

Sen kom R hem från snöskottningen vid tre för dom var klara och då gjorde vi oss klar för att göra de sista ärendena i stan.

Åkte och handlade lite och skickade ett paket. Skjutsade hem Madde och sen ner till brorsans jobb och hämtade han. Vidare till bolaget och bunkrade till fjällen. Jaa sen åkte vi till mamma och lämnade lite cider vi köpt till henne och Bruschan hämtade en jacka som hon tvättat åt han. Sen skjutsade vi hem han och vidare hem och började packa lite.

Idag ska vi bara packa det sista och sen ska vi hämta upp Bruschan och Petra vid 10. Ska till pappas jobb och lasta lite skotrar oxå som vi ska ha med. Sen åker vi mot Lofsen!!

Nä nu vaknade R så nu ska vi packa klart!

Ha det så bra nu alla, det ska jag ha :)
Kommer väl nåt inlägg därifrån sen oxå :)

/H

Ljusdal

På tordsdagen var jag ju till Melle här nere i stugsund, åh gud så kul det var!! Pratade oavbrutet i nästan 6 timmar :O men då hade vi ju ca 10 år att ta igen så det var ju inte så konstigt :) Har en hel del kvar känns det som :D Och nu ska vi verkligen hålla i detta och fortsätta ses! Har t.o.m. bokat in en grillkväll på våran uteplats i sommar :P Ja jättekul är det iaf att vi har fått kontakt igen!!
Började känna mig knepig i halsen på kvällen....

... sov inte mycket under natten, gick och la oss vid 23. Vid 03 hade jag fortfarande inte somnat.... somnade en stund och vaknade av R:s väckarklocka 06. Somnade om och klev sen upp 06.50 :/ Lite ont i halsen och snuvig :( R jobbade fram till lunch. Mamma tog en promenad hit, efter noggrannt övervägande tog jag beslutet att gå att möta henne trots förkylningen. Vi fikade lite ock kikade på gamla kort. Sen kom R hem och vi packade ihop allt och jag kollade med Gurra om det var ok att vi kom fast jag var lite förkyld och det var det :)
Åkte runt ett tiden. När vi var framme ringde vi Gurra och han mötte upp oss vid ett ställe som jag visste sålde halsvarssons-kläder, för att jag skulle kolla på täckbyxor. De jag beställde passade inte direkt fast jag ringt och kollat med tillverkaren å allt :@ Ljusdals motor hade inte heller vad jag sökte så det blev inga täckbyxor denna dag heller... hoppades på bättre lycka i Sundsvall...
Åkte vidare hem till Gurra för att kika på lägenheten, målarna hade åkt och han hade ingen nyckel med sig så det blev till att ringa runt å försöka få tag på dom och sen vänta medan dom handlade klart på bolaget :D
In sin och kikade på lägenheten för att jag skulle kunna göra en bedömning av vad det skulle kunna passa med för tapeter och sen iväg för att handla lite.
In först på colorama och bestämde tapeter ur den enda katalog man fick välja ur, var inte mycket å välja mellan med det vart bra till slut. En vit fondvägg med silver prickar på som bildar små blommer. Mörkgrått i resten av vardagsrummet. Ljusgrått i hallen. Sovrummet skulle inte tapetseras om men där var en fin brun tapet. Och i köket hade dom nästan tapetserat klart så där hade Gurra själv valt en tapet som var jättefin.
Sen vart det mathandling på coop och sprithandling på bolaget :P Sen när vi kom hem så tog vi oss en öl/cider och donade lite i köket och sen tog vi det vara lugnt resten av kvällen och spelade lite kort å så. En plump och en chicago, på plumpen förlorade jag rejält och på Chicagon ledde jag stort tills att jag bytte trots köpstopp... höll på med lite annat... och då bestämde R att man skulle dra av 15p minst så då åkte man ner en bra bit och sen var det svårt att hämta igen sig :/ Så det vart ingen vinst där heller. Sen var vi supertrötta, allra helst jag som inte kunnat sova nåt på nästan hela natten.

Vaknade rätt tidigt på lördagen, 08 :P Gjorde oss klara för att åka till Birsta jag & Gurra och R för att åka till Johan och hälsa på. Gurra och jag försökte lösa melodikrysset i bilen... gik inte så bra... var svårt den här gången! Sen när vi kom fram till Sundsvall svängde vi in på ett ställe som sålde Halvarssons-kläder, Terrångmaskiner tror jag stället hette. Otrevlig gubbe som jobbade där och fruktansvärd oreda bland ALLA kläder som fanns, det fanns HUR mycket som helst verkligen. Hängde t.o.m. kläder i taket :D Hittade ett par byxor som passade och valde dom. Hittade min agamla byxore i halva priset hörnan, de ville jag ju ha med de hade bara en storlek för stora, så det sket sig så det blev de dyra byxorna. Handlade dom av surgubben som för övrigt saknade framtänder :P Vidare sen till Birsta

Tog själva köpcentret först. Gurra köpte en snygg skjorta och en liten byggsats till en liten modell av hans motorcykel :). Jag handlade hårfärg och nagellacksborttagning på H&M, och 4 flaskor pärlor på panduro till photopearls.

Sen åt vi pizza på matstället, suuupergod var den, rekommenderas om ni ska dit!!
Vidare in på ikea sen. Där var det desto mer :O
Gurra handlade massor av saker till lägenheten, bla. en 2-sits soffa lika som 3:an han har.

Jag köpte bla. ett nytt vardagsurmsbord.

Sen var det lite andra småsaker oxå! :) Åsså en fikapaus i restaurangen.
Tänkte oxå köpa en pall till Gurras soffgrupp men det fick vänta kom han fram till och jag kan säga att det var tur det för bilen var verkligen fylld till bredden när vi åkte hem!!! Hade inte gått in ett A4 papper till :P Hade sötena så långt fram som det gick oxå :D

När vi kom hem packade vi in allt och Anna-Karin och jag donade med allt medan killarna drack öl :P Åkte till Järvsö och hämtade gardiner hos Gurras mamma och sen tillbaka och satte upp som. När dom åkte fortsatte jag i köket. satte upp en klocka och en väggdekoration som skulle fylla ut en stor vägg. Riktigt bra blev det tycker jag!

Tror klockan var två innan vi kom i säng.

På söndagen vaknade vi vid 11, såååå skönt att få sova ut!! Gurra och R åkte och hämtade en skänk i huset medan jag fortsatte plocka i lägenheten. Sen åkte R & jag hemåt. Åkte in och handlade på ica. Sen hämtade vi upp brorsan & Petra och åkte till vågbro. In till mormor & Tommy med en grej vi köpte på ikea åt dom. Sen upp till farmor & farfar på matmöte till fjällen. Vi har ett sånt bra upplägg tycker jag!! Alla par gör mat en dag var och då har man även disken. Men för att alla ska göra samma mat så har vi ett möte så att man får en dag och bestämma mat så att det inte blir samma hela veckan. Vi ska göra pizza tillsammans med brorsan & Petra på måndagen. När alla var nöjde och vi hade lagt upp allt med mat och packning så åkte vi hemåt. I år blir vi 14 st. som ska dit :)
När vi kom hem skulle vi se på luftslottet som sprängdes men icke, den fungerade inte den vi fick av brorsan så vi fick hyra den på TV:n istället.

Idag hände lite allt möjligt. Mamma ska ta promenaden hit och sen ska vi hem till henne och göra rotmos & grynkorv, mmmmmmm

Over and out
/H

Vänner

Måndagen tillbringades med mamma. Gjorde en massa ärenden fixade lite papper, var in på banken och grejade en ny internet-dosa till henne. Åkte på Ecenter och handlade lite och sen hem till mamma och gjorde mat, eller mamma gjorde mat. Det blev korvstroganoff och ris, mycket gott. Sen inväntade vi R som kom efter jobbet och åt. Åkte sen till mormor och Tommy och hämtade en "dos-fräs" som Tommy lånat så vi kan göra hål för pax fläkt. Sen var det bara hem och ta det lugnt!

På tisdag var jag iväg på ett möte på morgonen och sen vidare upp till Maskincenter oxh städade lite åt dom! Skitigt som satan var det m en nu så har dom det fräscht igen :) Sen åkte jag hem och började leta efter serienumret till programvaran till photopearls soom jag upptäckte att jag sullat bort då jag skulle lägga in programmet härom dagen. Har ju hållit på med de andra pärlplattorna så jag har inte behövt programmet förens nu efter formateringen av min dator. Men allt var förgäves, koden fanns ingenstans. Dden skulle sitta på plastfickan till cd-skivan, men det var ju bara det att skivan låg bland alla andra skivor med program på i en sån där spindel som man förvarar skivor i. Kunde inte hitta den någonstans, fördelen med detta var att jag fick städat i ett skåp och några lådor :) Bad min bror kolla om man kunde ladda ner programmet och då få en kod med, men det gick inte heller! Jag kunde ladda ner det som en torrent MEN då riskerar man att bli upptäckt och så had ejag inget program och kan inte öppna portarna i våran nya router så det sket sig det oxå. Så jag surfade runt lite och hamnade på photopearls hemsida och läste lite och fann att det fanns en support för photopearls. Skrev dit och vips hade jag ett serienummer på mailen :D Tänk så enkelt det var!!! Nu är det installerat och klart och jag kan få ut en lista på hur mycket pärlor det går åt och kan köpa dom på panduro i Sundsvall till helgen :) NICE! Kvällen tillbringades i soffan framför premiären av Desperate Housewives, ÄNTLIGEN!! Dock inte så roligt avsnitt men det kommer ju mer till veckan :)

Idag så gjorde jag mannagrynsgröt i micron till frukost, som vanligt (sen jag fick receptet av Heidi och upptäckte hur enkelt det var) fruktansvärt lämpligt, du slipper bränna sönder en kastrull och köra vispen i hundranitti helt i onödan!! Sen gjorde jag mig klar för att åka till Therese G och hälsa på. Åkte upp till R mad bestick som han glömt först och sen ner på Alen och handlade en blomma med kruka till Therese som fyller år imorgon. Fikade och pratade och kom på massor av nya bra ideér till ommöblering och inredning av deras hus, hon var skitnöjd, Niclas blir nog inte lika nöjd eftersom han får MASSOR av jobb och jag var bara glad att få komma med ideér :D Bra kommer det att bli iaf var vi överens om :D SEN var vi ut till grisarna :D Världens sötaste minigriskultingar som Puma fått! Alltså herregud så söta, VILL HA, men inte R :/ Nån som har tips å ideér på hur jag ska kunna övertala? Jag är ju helt såld nu efter att ha sett dom! Fanns en som var toooook söt som jag föll för DIREKT!!! Han var rosa med kolsvart nod :D Naaawww, vill ha vill ha vill ha!!!! Det är den som Therese försöker ta här!!

Puma:fruktansvärt less på sina tuttande ungar!!

Thereses yngsta dotter, Felicia! Skönaste smilet!! :D

Åkte sen hem till mamma en stund för att vänta på att klockan skulle bli 4 så jag kunde hämta upp R efter jobbet. Hem och då började jag med maten och satte R i jobb med att sätta upp pax-fläkten mellan vardagsrummet och köket. Perfekt med en sån för att få ut värme till köket när vi eldar i kaminen. Trodde ju inte att det skulle funka men Therese och Niklas har så och det funkade skitbra så nu ska vi installera våran. Hade ju en uppe på den tilltänkta toan som inte används, skitlämpligt! Nu är den på plats efter en massa borrande och sågande. Spån fån väggisoleringen överallt i kök och vardagsrum. Fördelen: fick städat på såna ställen som "glöms bort", perfekt!! :)
Nu ska vi bara vänta på att Robin kommer hem och kan installera den åt oss så att vi kan använda den, ska bli intressant!! :)

Imorgon ska jag gå ner och hälsa på en gammal vän!! Ska bli sååå kul! Vi umgicks mycket när vi var yngre och nu var det säkert minst 10 år sen vi umgicks sist :O Men nu har vi tagit tag i saken, eftersom vi bor så nära varann oxå!!! Helt sjukt att vi inte setts tidigare ändå! Men nu så ska jag gå dit imorgon på förmiddagen!! Kul kul! Sen hade jag tänkt bjuda mamma på mat, men icke, hon skulle jobba :/ Skulle göra rotmos & grynkorv som vi två älskar, men vi får ta det till veckan istället! :)

Helgen ska tillbringas hos Gurra i Ljusdal. Jag ska vara inredare åt han i hans nya lägenhet eftersom han och tjejen gjort slut. Sen ska han och jag till Sundsvall och shoppa, mest på ikea, på lördagen :) Kul kul!!

Nä nu ska jag nog väcka Älsklingen som sover i soffan och höra om vi ska gå upp och sova. För andra gången på 7 år har han somnat i soffan :D OCH HAN SNARKAR SÅ JAG HÖR KNAPPT VAD JAG TÄNKER!!! Stackaren, jag tror skottningen tär på han!! Åsså satte jag han i arbete när han kom hem!!! Men det är ju lite kul, för han säger alltid att "jag kan inte somna på soffan jag, helt omöjligt" och det har ju som sagt bara hänt en gång förr!! Förutom när han vart sjuk då!! Hihi!!


Over and out!
/H

Kalas sen kalas

Fredag: Klev upp klockan 6 för att jag ville ha tid på mig på mitt dataprov som jag hört skulle vara svårt och skulle ta de 6 timmar som man hade på sig! Så jag klev upp, gjorde morgonrutiner och klockan 7 var jag redo. Laddade ner provet och öppnade det nervöst. Tyckte det var rätt skrattretande när det var 7 frågor med a och b så 14 då ungefär. Kollade en gång till om jag hade missat nåt, men det hade jag inte! Hade då åtminstone väntat mig en 100 frågor!!! :D Sååå efter 2 ½ timme var jag klar och var lite smått arg för att jag hade klivit upp så tidigt i onödan...
Eftersom R hade bilen i Bergvik på jobb så fick jag ta bussen in till stan. Shoppade lite och gjorde en massa ärenden som var välbehövligt och som legat efter pga datan. Åkte ut på Ecenter och handlade present till min guddotter Elina som skulle fylla ett på lördagen!
På barnenshus köpte jag en pipmugg som på bilden fast med texten: Världens bästa tjej!

Och en klänning med leggings från bamse kollektionen på lindex, det var så himla sött, hittade ingen bild på det! :/ Åsså blev det ett par leggings åt mig själv i wet look tyg och mycket rynk över benen!! Jättesnygga men det fanns ingen bild på dom heller!
Sen var vi på bolaget och bunkrade upp till kvällen, jag köpte mig en Malibu jag! Skadad sen Thailand. Så jag drack Malibu, cocosmjölk och ananasjuice :)
Hem och gjorde oss klara för Småstadsliv 3 premiär i Bollnäs! Madde var chaufför åt oss!! Mycket trevlig kväll!! Köpte mig en lurvpöse jag :D

Lördag: Sov ut. Ringde morfar Tommy. Åkte med han till altorp på antik och samlarmässa, allt var skitdyrt så det blev inget inhandlat där! Däremot såg jag ett fat som ser ut som en gris som jag har i min grissamling. Fast mitt är större och finare! Han skulle ha 620:- för det :O Jga köpte mitt för runt 50-lappen på auktion :D
Sen hem göra sig klar för kalas 1. Elinas 1-års kalas. Mycket folk. Fick lite beröm för min bakning! Måste visa en bild på muffinsarna som blev klar här i slutet på veckan

Sen åkte vi med farmor & farfar hem till pappa & Mia på kalas 2 för Mia som fyllde 41. Hon fick en betongbok av oss! Vi har ju gått betongkurs :) Så nu har man lite mer ideér till sommaren.

Jaa där vart vi kvar till tolv halv ett ungefär sen fick vi skjuts hem :)

Söndag: Sov sov sov. åkte med R ut till Bergvik, stannade på Varris jag och kikade lite där. Vart en dassbok och en orkidé :)

Idag ska jag med mamma ut på en massa ärenden så nu måste jag göra mig klar innan hon kryper ur kläderna där hemma!

Kram på er!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus