Mitt hem min borg :P

Hehe, ja men iaf så har det ju inte hänt skitmycket sen sist, har ju mest suttit med datan så nu kommer ett inlägg med bilder på vårt hus som jag har fått förfrågningar efter! (blandar gamla och nytagna bilder!!) Flyttade in här i 15:e November 2005. Vi trivs bra men det är lite litet.

Så då börjar vi på utsidan...

Före ommålning och efter, påbörjades första sommaren och är inte riktigt klart än, små pyssel kvar men i sommar drar vi sista penseldraget på huset!! :) Vilket lyft va??? Grannarna var iaf glada att vi målade om!! :)


Byggde denna lilla uteplats för 2 år sedan då vi inte ville ha utemöblerna på gräsmattan längre!
Före och efter :P


Före ombyggnad av farstukvisten och efter (inte helt klart på bilden men nästan) Var ett måste då vi hade en kallfarstu när vi flyttade in som inte gick att använda på vintern eftersom den inte var isolerad och vi hade en hall på 1*1 meter ungefär :S


Och så kommer vi in i hallen (trappan blir alltid full i saker av nån anledning :/ ) Golvytan som syns på den andra bilden var det som var vår hall när vi flyttade in :P


Trappan före och efter (det gula och bruna är på gång att bli vitt och alla väggar ska vara beiga när det är klart) Haltäckningsmattan åkte ut det första som hände!!! Hade legat en lika i första rummet uppe men den hade dom tagit ut själva! Var ett trägolv där med det var spacklat och gick inte att slipa eftersom det var en betongplatta ivägen för att det skulle bli bra så där har vi lagt in ett klickgolv!


Sen kommer vi in till köket (sista bilden är på pärltavlorna när de är på plats :) vad tycks?) Köket var såhär när vi flyttade in och det är fint, bara färgerna som jag vill ändra när vi inte har andra projekt sen!


Våran toalett (den minsta man kan hitta, men ska ju bli en stor uppe när ekonomin tillåter!!!) Den fick vi nyrenoverad eftersom dom precis haft en vattenskada när vi flyttade in och allt var utrivet när vi var och kikade på huset, så vi fick välja färger och golv själva!! :) Här inne ryms nu en stor vattenberedare, tvättmaskin, torktumlare. Fick in vikbara duschväggar för nåt år sen och det vart verkligen super!!!


Och sen vidare till vardagsrummet, här inne har vi endast tapetserat en fondvägg. Ska måla det lilla rummet längst ut sen till samma färg som stora rummet! (måste vart rea på furu-panel när dom byggde det här huset :S)


Åsså går vi upp för trappen och kommer till ett rum som ska bli klart så fort man får tid över, det enda som är gjort är att vi rivit panelen runt murstocken och tagit fram den och så golvet som vi lagt in som jag berättade tidigare. Dörren på andra bilden leder till ett rum som ska bli toalett då så småningom


Och sen vidare in i sovrummet och lillrummet bortanför (först en gammal bild, sen en ny bild med överkastet vi köpte i Thailand och sen en gammal bild igen, bilderna på lillrummet sen är nya) Här tapetserade vi om det första vi gjorde när vi flyttade in, eftersom man hade kunnat drömma mardrömmar av de tapeter som satt där!!! Det lilla rummet på de tre sista bilderna har vi målat, där var allt trärent innan, som i lillrummet nere, vart en jääääkla skillnad kan jag lova, och så känns det större!!! Och så gjorde jag mig en liten syhörna, det är helt perfekt!!


Tror det var allt!!

Orkar inte skriva mer nu iaf!!

Kommentera gärna! :)

/Husägaren








Helt sjukt!!!!!

På torsdagen möblerade vi om lite. köksbordet är tillbaka i köket nu. Kökssoffan har fått flytta upp i väntan på att få komma ut i boden när snön är borta. Sen var det ju lite runtflyttning av andra grejor i köket och jag tycker att det vart en klar förbättring där inne, nu behöver jag bara köpa nån till hylla och så.
Åkte till min lillebror Henrik på kvällen och fick oss lite kakor & tårta. Massor med presenter fick han, av oss fick han en hårtrimmer och en prenumeration på tidningen M3, han vart jätteglad och han verkade helt nöjd med sin födelsedag senare när alla åkt och bara vi var kvar. Vart kvar till klockan 24 och spelade buzz som han fick i present, skitkul var det. Det ska vi ha med till fjällen i mars.

Fredagen sov vi ut eftersom kvällen blev sen. Klev upp och donade lite mer i köket och flyttade runt lite detaljer. Sen åkte vi in till flodbergs och kollade om dom hade några täckbyxor åt mig men det hade dom inte så jag fick beställa på maskincenter ändå innan det var färdigt. Rätt lämpligt det med, nu kan jag ju jobba av dom :) Vart ett par från Halvarssons, riktigt bra täckkläder, har ett par byxor därifrån men nu har dom gjort sitt så jag är i stort behov av ett par nya tills vi ska till fjällen!! Sen är jag lite nyfiken på vad det här betyder: Dambyxa i Texdura. Utrustad med smart ”stjärtlucka” :D Så här ser dom ut:


Städade och fick jobba lite med annat också eftersom Christer var ledig. Gjorde beställningar och packade upp varor.

Lördag. Klev upp och löste melodikrysset medan vi åt frukost, skickade in det och sen klädde vi på oss och åkte in till stan. In på boa och bunkrade lite och sen vidare upp till pappa & Mia och hälsade på. Pappa skottade när vi kom. Skrattade så jag höll på å kissa på mig för när han gick med slungan så blåste all snö på honom så han såg ut som en snögubbe när han var klar.

Sen fikade vi lite där och åt en korv m. bröd och vi hjälpte dom lägga in lite grejer på datan som var omformaterad, msn och sånt :)
Sen åkte vi hem och eldade lite och jag spelade lite wii fit + och drack lite öl/cider. Sen fixade vi oss iordning och blev sen hämtade av Robin. Party hos han hela kvällen lång, med buzz och tp.

Sen fick dom för sig att vi skulle gå upp til Falck, det är ju bara upp för backen, men ja herregud innan vi var framme i det här vädret :O Heeeeelt sjukt va snö det har kommit, hade snö upp til knäna på trottoaren :O

Vart kvar där till klockan 3 för taxin hade en timmes väntetid :S Förtog vi ju nästan pga vädret!!

Måste bara visa en sån rolig bild, brorsan somnade sittandes och Robin byggde ett kuddberg på han :D

Klockan 3, cirka, kom taxin och vi väckte bruschan och skjutsade hem han, sen hemåt, sjukt mycket snö efter vägarna var det, drivor som inte var av denna världen, vägen var som en körbana bara, mötte en plogbil men det var lika igen bara ett par meter tillbaka efter den :S Taxin fick stanna nere vid vägen för vi tyckte det var onödigt om han skulle försöka ta sig upp för backen och kanske köra fast.... fick skotta oss in hemma vid dörren.

Söndag. Helt djukt vad det har kommit snö under natten, och vad det har drivit :O Clabbe har våran snösläde så nu väntar vi på att han ska komma med den så vi får ut och skotta och ta oss in i vedboden och hämta lite ved så vi kan elda lite!! Har börjat elde med de pinnar vi har inne med nu är det bara 2 kvar så hoppas han kommer snart :) Sen blir det skottning och bara en innedag med lite film tror jag!! Ska definitivt inte ut nå mer än å skotta iaf!!
Så här ser våran innegård ut, dörren längst till höger är vedboden :S


Kram på er, hoppas ni inte snöar in!!

Microsoft office

Jaa office paketet 2003 är min bästa kompis just nu!! Hinner inte med annat om jag ska klara av provet och känna mig nöjd när jag är klar sista februari! Har gjort klart två moduler nu!! :) Word och powerpoint är klara nu, så nu har jag bara excel kvar. Kan ju säga att det är tur att jag har datakörkortet i bakfickan men det var ju en 10 år sen jag tog det så det är ju inte direkt så att man kommer ihåg allt men lite kommer man ju ihåg och lite sitter kvar och sen kommer man på saker när man håller på och känner igen lite. Det är ju rätt skönt det när man ska ta igen 6 studieveckor på hälften så lång tid, eller kanppt det!! Så nu får man helt enkelt offra vissa saker för detta, för nu när jag har börjat så kommer jag inte att bli glad om jag får ett ig så nu är det bara att köra på!! Har nu alltså hela excel kvar, 2 veckors schema att ta igen, 2 veckoprov, praktiskt prov (där har jag gjort 2 så jag har bara excel kvar), och sen nästa vecka så har jag det teoretiska provet på 6 timmar att göra :S Känner lite panik men jag tror jag ska hinna!! Vaknade 6.34 imorse och klev upp direkt och satte mig här för att börja plugga!! :P Skadad, ja lite kanske! Ja och mitt i allt så skrev min lärare i administration att hon ville ha in uppgifter ur de 2 sista kapitlen oxå och det hade jag ju inte väntat mig så då var det bara att sätta sig och göra det å!! :S


Har väl inte hänt så mycket annat sen sist, har ju bara suttit här vid datorn. Ja igår så var jag in på af på utbildningsinformation. Fanns en del utbildningar men ingen direkt som det sa klick för, men jag har iaf satt upp mig på intresseanmälan för en utbildning som heter Affärshuset, det är lite administration och sånt, bokföring mm har ju vart nåt som jag velat lära mig en längre tid så det är ju bara att hoppas då att jag får komma med när den startar, var ju inget datum satt än, bara "i slutet på vintern" så vi får se :) Tror jag ska ta mig praktik nånstans först!
Sen var jag hem till min mamma och hjälpte henne göra smörgåstårta till min lillebror som fyller 25 år idag! Hennes kisse Måns var helt galen igår, han är ju ett matvrak!!! Minst sagt!! Och när det då vankades smörgåstårta med räkor och tonfisk och grejor i då var ju han helt tokig!! Han sprang nedanför våra fötter hela tiden!! När vi var klara fick han lite räkor som vart över, men dom var lite frysta så vi tänkte att vi ställer ner dom så får han vänta till dom är ätbara, men iCKE, han glufsade i sig allt, FRYST!! :D Han kunde inte slappna av förens vi satte oss och fikade, då kröp han ner i tidningslådan under bordet :P En gammal sockerlåda!! Där låg han kvar när jag åkte, haha!!

GRATTIS HENRIK, BRUSCHAN!!! Har skickat efter 2 presenter till han på internet eftersom jag inte haft tid att springa i affärer :) Får visa vad det är i nästa inlägg ifall han läser, men jag tror inte det men ifall att!!
Sen hade han velat att jag skulle komma dit igår och sätta ihop en IKEA byrå som dom köpt, men jag hade helt enkelt inte tid för jag var tvungen hem till min bästis officepaketet, annars är det ju min stora passion att sätta ihop byggsatser!! Fattar inte men jag tycker det är så himla kul och har jag köpt nåt kan jag knappt bärga min innan jag får komma hem och riva upp paketet och börja bygga :D Ja jag är lite knäpp, men men, det är jag det :D

Nu måste jag återgå till min bästis igen! :P

Kram kram

Alla <3 dag

I torsdags fick R åka iväg på jobb och jag oroade mig över att få sova själv för första natten på väldigt länge!! :S Pluggade data hela dagen och hann ta igen en och en halv veckas jobb från schemat, mer väntas till veckan :S
Pratade med Madde och vi bestämde att vi skulle ses på kvällen och äta nåt gott tillsammans. Jag åkte ut och hämtade henne i Bergvik och sen åkte vi och handlade lite att äta och åkte hem. Gjorde en brasa för att det var så kallt och kikade lite tv. Sen till min stora lycka :P bestämde vi att hon skulle sova kvar och jag skulle skjutsa ut henne till bergvik på morgonen eftersom hon och familjen skulle åka till glava på morgonen. Hade en riktigt mysig kväll och pratade en massa om allt som hänt när jag vart borta och vad vi gjort när vi var borta. Sen gick vi och la oss, och det var som när man var liten och hade en kompis som sov över, vi låg och pratade ända tills vi somnade :)
Klockan 7 på fredagen ringde klockan och vi gick upp och åt frukost sen skjutsade jag ut henne till bergvik och sen åkte jag in till mamma och tänkte hälsa på för jag orkade inte åka hem och sätta mig vid datorn igen så jag hittade på alla möjliga ursäkter för att slippa det :P När jag kom hem till mamma var hon på g till mormor för att åka med henne på Ecenter och handla så då följde jag med. Vart lite handling till alla <3 dag mat, fika på coop restaurangen, sen lite allt möjligt på "Dollars" sen åkte vi hem med mormor och vidare ner till stan för jag skulle in på Kommunal och säga upp facket, har blivit så jäkla dyrt så jag struntar i att vara med, har behövt hjälp av dom en gång och då fick jag ingen hjälp så jag kände att det var skit samma att vara med... Sen skjutsade jag hem mamma och åkte till Maskincenter för att kolla på nya täckbrallor till vi ska till fjällerna i mars, och sen blev jag kvar där i 4 timmar och städade lite så att man kan jobba ihop täckbyxorna, och jag kan lova att det märktes att jag vart borta i en månad, men nu så är det fint där igen :) Fick oxå min gamla telefon såld till Crille eftersom hans gått sönder. En riktigt bra dag!! :)

Lördag: Gick upp tidigt som vanligt, msn:ade lite med morfar Tommy och vi bestämde att han skulle komma och hjälpa oss med tak-snön (har ju ingen stege, är det nån som har en över så hör av er :P) Så R steg upp och vi åt frukost sen kom Tommy och vi gick ut och skottade tak och balkong, så nu slipper jag vara orolig att snön och isen ska ta fönsterrutorna när det kommer ner, skönt!! Sen ringde mamma och skulle ta promenaden hit och R åkte med Tommy till mamma och skottade tak. När han kom hem sa han att det var nå tok med bilen, han var ute en stund och donade och mamma kom. Vi fikade och när R kom in så sa han att vattenpumpen var trasig i bilen :@ Så nu är den trasig igen, men som tur var var det inte JÄTTEDYRT att laga, så det var ju bra för våran ekonomi är inte på topp nu!!!! :S Ringde Hans & Samuel och sa att vi inte skulle komma och hälsa på som vi lovat eftersom vi inte hadenån bil då. R ringde Leif och lånade en bil, skjutsade hem mamma. Gjorde lite hemmagjord pizza, gott var det!! Sen gjorde vi oss klara för lite party. Mamma kom och hämtade oss och skjutsade in oss till bruschan & Petra. Drack lite öl/cider, Elvis åt mest chips han, gurkan han fick tog han som ett skämt och hackade sönder i molekyler :D

Messade med mamma och EB under kvällen för att se vilka som var fullast men jag tror det vart lika :P Ebba hjälpte dom öppna falskorna :D

Spelade det gamla Söderhamns-spelet, så himla kul :P sen gick vi ner till biljard-hallen och spelade lite. Sen tog vi en taxi hem, Hade en superkväll!!! Tack bror & Petra!!

Alla <3 dag
Klev upp vid 10 :O vart ju sent igår.... Gjorde en god lyxig frukost och kollade på en kärleksfilm, man hyr gratis kärleksfilmer på telia digital-tv idag :) Kanske blir fler såna idag :) Annars vet jag inte vad det blir mer idag, god mat ska vi göra senare iaf och se nån mer film och så skulle jag vilja ut i det fina vädret!

Kram till alla mina läsare på alla <3 dag!!

1 vecka hemma

Nu har vi vart hemma i en vecka, eller igår kväll var det en vecka. Går himla fort, och himla fort att komma in sig i vardagen igen!! Har vart himla mycket att stå i!! Arbetsförmedling för att bli inskriven och få pengar, takskottning så att man inte bli utan garage och till våren får i all snö i form av vatten i väggen, kalas, hälsa på och träffa alla man saknat och ge bort lite presenter :) Elda, elda, elda för att få upp värmen i huset, tvättning, lite pappersjobb, ta igen skolarbetet..... och då har jag säkert glömt hälften :P

Måndagen gick vi iaf ut i solen och skottade klart taket på garagen så att det blev klart innan nästa snöväder skulle komma, sen stod vi och kollade på snön på farstukvisten och funderade på om vi kanske skulle ta bort det med men vi hade ingen stege så vi får ta det en annan dag... till helgen. Sen gick solen i moln så vi gick in och eldade lite och gjorde mat.

Tisdag och mamma och Petra tog en promenad hit och hälsade på och fick lite presenter som var kvar, nu har vi bara tre presenter kvar att dela ut :) Sen skjutsade vi in Petra till sig och mamma till sig där jag stannade. Permanentade håret på mamma, riktigt bra gick det och resultatet vart oxå bra :)

Måns var med hela tiden och kontrollerade allt vi gjorde och lekte med spolarna :D

Gjorde lite tjockpannkaka och åt, gott var det!! R fick lite han med när han kom och hämtade mig. Sen kom Petra dit och vi åkte och hämtade bror H på jobbet och åkte ut på Ecenter och storhandlade lite. Vart så glad av att träffa min älskade bror igen, var ju över en månad sen sist!! Men till helgen ska vi ses allihopa över nån öl & cider, det ser jag verkligen fram emot!! :)

Nu ska jag plugga vidare med datan!

Kram på er!!


Partavlor

Nu är äntligen mina partavlor klara, de ska sitta i köket hade jag tänkt!! Älskar rosa liljor!

Resultatet:


Kommentarer!? Själv är jag nöjd!!

Det är så himla kul att lägga pärlplattor!!

Är det nån som har ett foto eller nån bild som ni skulle vilja ha som pärlplatta att rama in eller ge bort som present så hör av er!! Jag kan med glädje lägga åt er och räkna ut vad det kan kosta!!

/H


SNÖÖÖ :)

Nu är vi hemma i snön igen!! Har vart lite mycket på senaste så jag har inte hunnit uppdatera förens nu!!

Satt på hotellet och drack lite breezers i väntan på hemresa.

Hemresan gick väldigt bra. Den började med taxi från hotellet på kvällningen, tog väl ca en timme.

Sen vänta i några timmar till på flygplatsen innan flyget gick. Så vi åt och drack lite och sen gick vi till incheckningen och lämnade väskorna, jag vann med 23 kilo och Leif förlorade med sina 3,5 kilo :D Hahaha, fick oxå böta 1000 bath var för att vi varit kvar 2 dagar över tiden :/
Flyget gick vid 23.45 mot Istanbul och tog ca 10 timmar. Var de snabbaste 10 timmar jag vart med om, kikade på en film och sen kunde jag inte riktigt komma till ro med tyckte jag slumrade till lite och när jag kollade på klockan var det en timme kvar till landning :D Lycka kan jag bara säga att jag kände. Väl framme så käkade vi igen eftersom maten på flyget var SKITÄCKLIG, det snuskigaste jag ätit nån gång, sist var det riktigt gott :@ Åt lite Burger king och det var GOTT då kan jag lova!!! Sen efter 3 timmar där fick vi gå till incheckningen igen och sen vänta på att få hoppa på flyget, fick kliva på men vänta i en timme till, så vi blev lite försenade för det hade kommit en cm snö där och då var det KAOS kan jag lova, dom skulle ploga banor och vettefan allt, spola av vingar sen fick vi åka. Var framme i Sverige ca. 3 timmar senare. Riktigt skönt kändes det när man landat och var på fast mark och i SVERIGE.  Lite väntan igen på tåget så vi gick och åt lite igen :D Låter som att vi bara åt på resan men det här var alltså under ett dygns tid som vi reste :) Åt lite kebab med pommes och en sås som det var sjukt mycket vitlök i så kan lova att vi stank resten av dagen!! Sen gick vi till tåget och åkte ca. 2 ½ timme innan vi var framme i Söderhamn.

Där väntade R:s familj, Tommy, Åsa och några fler på oss och det vart mycket kramar och en del tårar :) Fick en bukett med jättefina blommor av R:s familj som grattis till förlovningen!! Sen fick vi skjuts hem, sjukt mycket snö hade det kommit och det var SJUKT kallt hos oss, hade 15 grader i vardagsrummet och 11 i hallen :S Jag hittade först blommor på bordet som grattis till förlovningen och en present i vardagsrummet från min mamma, bror & Petra, mormor & Tommy, en vedkorg i smide från miljögården som jag önskad oss i present!! :)

Vart superglad!! R gick direkt sen ut till sin andra käresta i garaget, hon heter BMW 528, ledsamt nog var hon död och fick startas med elchocker och då vaknade hon så då var vi tvungen att ut och rasta henne lite direkt :P Åkte och gav henne lite mat (bensin) och sen upp till min pappa på hans jobb och kramades massor och kollade på förödelsen med taket som rasat in i tältet och sen vidare till mamma och kramades lite med henne och Måns och fick lite fika och gav henne lite presenter som hon vart superglad för.
Sen åkte vi och handlade lite frukost på Ica Alen och träffade Julia & Marina där och fick gratulationer till förlovningen och sen även av Lena :) Åkte sen hem och eldade järnet i några timmar innan vi stupade i säng. R var så gullig och gick upp och la i min värmemadrass i sängen så det var varmt i den när jag kom upp och så hade vi ställt upp fläktelementet där så det var ganska ok temperatur. Somnade som en stock när det var varmt och skönt i sängen :)

På Torsdagen klev jag upp tidigt som vanligt här hemma och eldade, sen när R vaknade så gjorde vi oss klara och åkte inåt stan och jag gick på arbetsförmedligen och anmälde mig som arbetslös och kikade lite på vad det finns för möjligheter för mig nu och ska dit och kolla på lite utbildningar sen och så ska vi kika på vad vi kan göra för mig med min axel och vad det finns för möjligheter iom den. Sen åkte vi till Ecenter och STORhandlade, vart en del, men det var ju helt tomt hemma å så skulle vi ju ha kalas på lördagen. Hem sen igen och fortsatte elda och jag bakade lite.


På Fredagen klev jag upp tidigt igen och eldade och gjorde iordning en brakfrukost till oss, R kom ner och vi käkade den och sen började jag baka och han drog till segersta för att skotta av en is och sen köra lite bil på den. Jag bakade klart och sen klädde jag på mig och tog med mig båda snöskovvlarna upp på garagetaket och började skotta. När halva stora taket typ var av skottat så kom R och vi hjälptes åt en stund till innan det var dags att gå in för att göra mat.

Tacos stod på menyn och Jessica, Clabbe & Elina var bjudna. Klockan 5 kom dom och vi hade några trevliga timmar tillsammans, riktigt mysigt att ses igen och få krama om min gud-dotter, världens goaste!!!


På Lördagen (igår) klev jag upp tidigt igen och började baka tårta. Sen plocka undan och städa lite och göra sig klar innan gästerna skulle komma. Vart en massa fika och presenter och sen vart det hämtpizza tillsammans med J, C & E, väldigt gott var det och sen drog det ihop sig till fest. Höll igång till klockan var halv 2 tror jag. Spelade lite gamla discolåtar från högstadietiden och grömde oss tillbaka till folkan discona :D Dan & Kajsa visade hur dom dansade på den tiden, många skratt blev det :D

Väldigt lyckad kväll och dag!!

Haha måste bara visa en bild på min & Kajsas arm när vi jämförde färgen :D


Tack för alla presenter!!!


Kram

Å hörrni Kommentera mera, tror jag inför en ny regel, alla som läser ska kommentera!! Bara nåt litet, skulle vara kul å veta vilka som läser!! :)

Hemresa

Imorgon ska vi åka hem till kalla snöiga sverige!!

I går var vi på floating market, det var riktigt kul och mysigt. Så himla lämpligt å bara sitta i båten och peka dit man vill och sen bara flyta förbi och kika på alla saker. Handlade klart alla presenter och nån sak till mig själv blev det oxå. Det är helt klart en sak som måste upplevas om man är i bangkok!!!


Har vart runt på en massa köpcentrum och ätit en massa god och mindre god mat :)

Jag och Malin har badat jacuzzi här på hotellet i spat och gjort bomben, tror säkert att thailändarna tycker vi falanger är lite konstiga men kul hade vi!! :D

Imorgon har vi sista dagen här och ska försöka ta oss till en marknad som var stängd idag, hoppas på bättre tur imorgon!! :) Klockan 23.45 går planet, ska faktiskt bli skönt att komma hem!!

Kram på er!!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus